Прочитај ми чланак

Вернике опљачкао Алжирац: Приведен мигрант који је напао људе у цркви на Дорћолу

0

Мигрант иза браве после пљачке верника у Храму Александра Невског на Дорћолу. Нападач има 19 гдоина, и код њега су нађене украдене ствари

ПОЛИЦИЈА је ухапсила страног држављанина који је у недељу ујутру пљачкао вернике са још једним младићем у Цркви Светог Александра Невског на Дорћолу. Према незваничним информацијама, он је задржан по налогу Првог основног тужилаштва, а биће и саслушан.

Према незваничним наводима, ухапшени је држављанин Алжира, има 19 година, код њега је пронађен лаптоп, фото-апарат, три мобилна телефона, као и женска торба у којој је био новац.

– Дешавало се да појединци уђу у цркву и опљачкају вернике, али никад се није десило да наочиглед свих отимају ствари од људи – испричао је старешина храма Вајо Јовић.

Како је рекао свештеник, овакав поступак ствара осећај несигурности код верника.

Иако је највише инцидената било забележено у близини главне аутобуске станице, на Зеленом венцу и у Каменичкој улици, „Новостима“ су се у претходних неколико месеци јављали се грађани који су имали проблем са мигрантима баш у овом делу Старог града.

Један суграђанин из Капетан Мишине улице пожалио се да су му три мигранта провалила врата стана и том приликом су однела торбицу која је била окачена у ходнику.

МЕЂУСОБНИ СУКОБ ДВЕЈУ ГРУПА

У ОКТОБРУ у Улици цара Душана сукобиле су се две групе миграната, а један од младића задобио је тада теже телесне повреде, услед убода ножем. Рањени младић успео је да побегне, али се срушио на шинама, одакле га је екипа Хитне помоћи превезла на ВМА.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!