Прочитај ми чланак

Ученица нижих разреда ОШ у Борчи давила вршњакињу, дете остало без даха?!

0

Ученица млађег разреда ОШ "Јован Ристич" у Борчи давила је јуче своју вршњакињу! Ова информација објављена је на сторију Инстаграм групе "Група_ккбопс".

– У ОШ „Јован Ристић“ девојчица је давила девојчицу која је нађена без даха на поду – наведено је у поруци.

Из школе су за Курир одговорили да је до инцидента дошло, али да сукоб ученица није имао за последицу губитак свести.

– У нашој школи дошло је до инцидента између две ученице млађих разреда током којег је дошло до сукоба и до непримереног физичког контакта. Школа је у складу са законом и прописаним процедурама у оваквим ситуацијама одмах обавестила родитеље и укључила их у решавање ове ситуације. Наглашавамо да сукоб ученица за последицу није имао губитак свести, али су обе девојчице биле видно узнемирене. Након разговора са учитељицом ученице су се смириле и остале на настави до краја дана – навела је за Курир директорка ове осмолетке др Андријана Шикл-Ерски.

Она је разговарала са родитељима ових ученица о начинима да се ова ситуација реши у најбољем интересу деце што је, свакако, и циљ школе, али и родитеља.

– Када су у питању мере које ће се спровести према ученицама, Тим за заштиту се одмах састао и утврдио мере подршке за ученицу која је претрпела насиље, а да ће се са девојчицом која је починила насиље интезивирати васпитни рад као и да ће бити покренут васпитно-дисциплински поступак. Родитељи обе ученице ће бити укључени у реализацију свих ових мера. Школа је обавестила Школску управу, Министарство просвете, МУП (школског полицајца). Школа ће са пажњом пратити резултате и ефекте сада утврђених мера и у договору са родитељима даље поступати у овом случају у најбољем интересу деце – додала је она.