Шта се то вечерас надвило над Зрењанином?! Људи уплашено гледали у небо (ФОТО)

0

Вечерас је на небу изнад Зрењанина забележен невероватан призор. Застрашујући тамни облак се надвио над овим градом који је уплашио локално становништво.

Како су раније метеоролози најавили, после пролећних температура за викенд, у Србији ће се у ноћи између уторка и среде догодити драстична промена временских услова.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), температура у Лозници је данас у року од само сат времена, између 14.00 и 15.00, пала за невероватних 11 степени, са 19 на само осам.

Снажно невреме захватило је и престоницу где је дувао јак олујни ветар који је најавио обилне падавине. У кратком временском периоду температура је са 15 степени пала на 8.

Слично је било и у осталим деловима Србије. Снажно невреме захватило је и престоницу где је дувао јак олујни ветар који је најавио обилне падавине. У кратком временском периоду температура је са 15 степени пала на 8.

У Каћу је олујни ветар носио кровове са зграда.

У току ноћи са уторка на среду и у среду биће осетно хладније и ветровито, у централним и јужним деловима Србије местимично стварање снежног покривача висине од 5 до 20 цм, а на планинама и више уз снежне наносе, док ће на северу падавине престати. Од четвртка удари северозападног ветра биће у слабљењу.

Захлађење следи након неколико дана са пролец́ном температуром. Првог дана фебруара са 18 степени оборен је рекорд од када се мери температура.

Владимир Ђурђевић, климатолог са Института за метеорологију ПМФ-а, каже да су високе температуре последица климатских промена, али и да је зима на самом крају.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!