Прочитај ми чланак

Сестра страдале Станике пита Вучића: Како сад немаш снимак?

0

Након што је председник Александар Вучић изјавио да не поседује снимак несреће на наплатној рампи Дољевац, а у којој је настрадала Станика Глигоријевић и због које је осуђен Дејан Станојевић, возач бившег директора "Коридора Србије" Зорана Бабића, огласила се за наш портал и Мирјана Алексић, сестра погинула жене, која је изненађена због поменуте изјаве. Алексићева истиче да је њима Вучић својевремено нудио да погледају поменути снимак, тврдећи да је стравичан, те да не разуме како сада прича да га нема.

Станојевић је због несреће осуђен на три године и десет месеци затвора, међутим, јавност и даље није добила одговор на питање где су минути који фале на снимку са надзорних камера са наплатне рампе Дољевац, али и зашто председник Вучић још увек није показао цео снимак, иако се у медијима небројано пута хвалио да је поменути запис видео и да је спреман да га покаже породици.

Ипак, његова недавна изјава поприлично је збунила грађане Србије, а поготово породицу настрадале Станике Глигоријевић, у којој истиче да снимак није код њега.

„Мене нити је ко питао, нити поседујем снимак. Знам шта су ми показали, нити ми је ко тражио било шта. Никакве надлежности немам, нико ме није питао, нико ме ни за шта није позвао. То морате да питате неке друге надлежне органе. Ја ћу само да поновим свим људима, ако неко стварно мисли да бих ја ли било ко други штитио некога ко је убица, на било који начин или да бих рекао „еј, Бабића немојте да осудите, него осудите његовог возача“, онда то такође много више говори о онима који то мисле него о мени. Народ је ту и умеће све да процени на најбољи могући начин, уверен сам да људи то и те како добро виде и и те како добро знају“, изјавио је Вучић недавно, одговарајући на питање телевизије Н1.

Станикина сестра Мирјана каже за Нова.рс да не зна откуд оваква изјава председника, када им је рекао да је спреман да им покаже запис, те да је он „стравичан“.

„Када је био код нас. он је рекао да има снимак, да је снимак код њега и да може да се види. Рекао је и да је снимак стравичан и ужасан, и да не би препоручио деци да га гледају. Па, што онда не да да га видимо? Да видимо шта је то стравично на њему.. Сада чујем да каже да није код њега. Како може тако нешто да изјави?“, пита се Алексићева.

Она у разговору за Нова.рс истиче да, и поред донесене пресуде, овај случај ће епилог добити тек када буде приказан цео снимак.

„По мени, суђење не може да се заврши све док се не види снимак. Не може да се заврши док се не види тачно ко је кривац. Питам се само што та камера на наплатној рампи нема прекид у осам, девет сати, него баш када је био ударац“, прича Станикина сестра.

Она се осврнула и на наводе политичара Драгана Марковића Палме, лидера Јединствене Србије, који се нашао у центру афере након што га је потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић јавно оптужила да се бави подвођењем малолетница. Палма је, бранећи се од оптужби, у јутарњем програму отворено запретио властима, поручујући да он „много више зна о њима“, али и да зна „ко је био у колима када је погинула једна особа“.

Грађани су одмах посумњали да је реч управо о несрећи на наплатној рампи Дољевац, с обзиром да се небројано пута спекулисало да се Зоран Бабић налазио за воланом службеног возила, а не његов возач. Станикина сестра Мирјана истиче да Марковић, уколико заиста нешто зна, то би требало да јавно каже.

„Сигурно да зна када је изјавио. Нека изађе јавно да каже ко је. Нека каже ко је кривац“, каже она.

Породица настрадале Станике наводи и дa од правде неће одустати.

„Идемо до краја, постоји још неки степен судства, ово није крај. Па знате шта, не може возач да изађе „чист“ из аутомобила, а да онај који седи позади у возилу буде повређен“, каже она и додаје:

„Да је било правде, пресуда би била правична. Ова, која је донета, није“, истиче Алексићева.

Фале кључна два минута

Подсетимо, трагедија се десила 31. јануара 2019. када је оптужени Дејан Станојевић, управљајући службеном “шкодом”, ударио у “опел астру” која је била у траци за наплату путарине, након чега се она одбила и закуцала у задњи део „фолксвагена“, који је напуштао рампу. На лицу места погинула је Станика Глигоријевић, док је пет особа лакше и теже повређено.

Тешке повреде задобио је функционер СНС Бабић, као и Мирјана Алексић (48), сестра настрадале Станике.

Овај случај од самог почетка изазива бројне контроверзе у јавности, почевши од тога ко се налазио за воланом „шкоде“, али и зашто су снимци са надзорних камера са места несреће половични.

У јавности се убрзо након вести о несрећи појавила сумња да се за воланом аутомобила налазио заправо Бабић. Ипак, иста је недуго затим демантована.

Додатну сумњу у цео случај подрила је чињеница да на снимцима са наплатне рампе, на којој је дошло до несреће, фале кључна два минута.