Прочитај ми чланак

РХМЗ издао рано упозорење на падавине – сад знамо где ће бити критично и кад

0

Потоп у најави.

РХМЗ данас упозорава на обилне пљускове који ће од сутра кренути по Србији.

„Пљускови кише (који ће понегде бити праћени и грмљавином) у петак ће локално бити обилнији у Војводини (преко 20 mm за 3 х), а у току ноћи ка суботи и у суботу ујутро и у централној и западној Србији, укључујући и шире подручје Београда“, најављено је, док у хидролошком упозорењу пише да ће се Лим кретати изнад границе редовне одбране од поплава.

Према метеоролошкој најави, до краја недеље нас очекују учестале смене топлог и хладног времена уз повремене падавине.

Данас (15.12.) суво и топлије уз делимично разведравање и краткотрајно слабљење ветра. У петак (16.12.) поново ветровито и осетно топлије са максималним температурама од 5 °C у Тимочкој Крајини до 20 °C у западној и централној Србији – уз променљиву облачност киша и пљускови са грмљавином очекују се на северу Србије.

Наоблачење с кишом у суботу (17.12.) ће се проширити на све крајеве, а уз нагли пад температуре киша ће тек понегде прећи у краткотрајну суснежицу. Почеће да дува умерен и јак северозападни ветар. У недељу (18.12.) суво и хладно, а почетком наредне седмице (19 – 21.12.) мало топлије уз појачање југоисточног ветра у кошавском подручју.