Прочитај ми чланак

РХМЗ: Крећу падавине, само један део Србије ће остати сув

0

Данас ветровито, нарочито у северним, западним, централним и источним пределима Србије уз умерен и јак источни и југоисточни ветар (од 10 до 15 м/с), док ће на југу Баната и у доњем Подунављу достизати ударе олујне јачине (од 17 до 24 м/с). На подручју Београда југоисточни ветар са ударима око 13 м/с. Увече ветар у слабљењу - саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) у посебној најави.

Ипак, вечерас можемо да рачунамо на кишу у скоро свим крајевима Србије. Киша у Београду већ пада и неће стајати до вечерас.

– Облачно, на северозападу суво, у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима. Више падавина на истоку и југу земље – најављује РХМЗ.

У Србији ће и сутра, према прогнози РХМЗ, бити променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, у Војводини и планинским пределима и јак, западни и југозападни, после подне и увече у постепеном скретању на северозападни. Најнижа температура од 6 до 10, највиша од 14, на северозападу до 21 степен Целзијуса.

У Београду сутра променљиво облачно, од средине дана повремено киша и локални пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, касније после подне и увече у скретању на северозападни. Најнижа температура од 7 до 9, највиша око 17 степени Целзијуса.