Прочитај ми чланак

Рекордна улагања у путну инфраструктуру

0

- Можемо се похвалити да смо ове године уложила преко 500 милиона динара у изградњу и реконструкцију путева и улица на територији општине, да смо изградили 70 километара нових а да је у реконструкцију постојећих путева и улица уложено 55 милиона динара. Ових дана интензивно радимо на завршетку неколико путних праваца на самом Златибору. Ради се у улици Спортова, од хотела Олимп до Студентског одмаралишта, а у току је изградња улице од хотела Торник до пасареле преко магистрале, као и неколико путних праваца у насељу Чоловића брдо. Асфалтиране су улице у Шишовићима и у Шиповику, а у плану је и реконструкција још две улице у Чајетини. Интензивно се ради у још неколико месних заједница, Мачкату, Доброселици, Бранешцима, Шљивовици. Имамо разлога за задовољство и очекујем да ћемо у наредних 15 дана успети да завршимо све планиране радове када је у питању изградња путева и улица – изјавио је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић.

Ове године смо завршили реконструкцију свих значајнијих улица на Златибору, наставио је Ђурић, а следеће године планирамо реконструкцију и проширење још четири улице са три на пун профил од шест метара, уз два метра пешачке стазе, а где простор дозвољава, и два метра бициклистичке стазе.

У плану је изградња пешачке стазе од почетне станице гондоле до међустанице код Рибничког језера, што ће још више употпунити туристичку понуду Златибора. То ће нашим гостима створити још више могућности за шетњу и вожњу бицикала док уживају у природи на Златибору, закључио је Ђурић.