Прочитај ми чланак

Радно време за 1. мај: Како ће за празнике радити поште, продавнице, банке, пијаце

0

Информације које нас све занимају.

Јавни превоз у Београду за време првомајских празника у понедељак и уторак 1. и 2. маја радиће са смањеним бројем полазака, а паркинг неће бити наплаћиван у зонираним деловима града, најавили су надлежни.

Све градске пијаце 1. и 2. маја радиће по уобичајеном радном времену од 6 до 19 х, саопштено је из предузећа Београдске пијаца.

Пијаца „Отворени тржни центар – Нови Београд“ неће радити 1. маја, док ће од 2. маја радити у складу са летњим режимом рада од 8 до 20 х.

Тржни центри, како су најавили, радиће уобичајно током првомајских празника, као и дежурне апотеке које иначе раде од 00.00 до 24.00.

Гараже и паркинг-простори за кориснике и посетиоце пијаца током празника радиће по устаљеном режиму, пренео је Беоинфо.

Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворени и радиће по уобичајеном систему наплате, као и Служба за експлоатацију возила, пише на сајту Паркинг сервиса.

У истом периоду биће затворене пословнице Корисничког сервиса у Таковској 31, Милешевској 51 и Булевару Милутина Миланковића 134г.

Наплата и контрола паркирања почиње после првомајског празника, од среде, 3. маја, када са радом почињу и пословнице Корисничког сервиса.

На Празник рада, 1. и 2. мај радиће 72 дежурне поште у Београду и другим градовима, саопштила је Пошта Србије.

Београдска Главна пошта у Таковској 2 и поште на граничним и административним прелазима радиће неизмењено – нон-стоп.

Пошта на београдском аеродрому „Никола Тесла“ дежураће од 8 до 15 х, преноси Бета.

У понедељак 1. маја радиће поште у тржним центрима у Београду, Крагујевцу, Панчеву, Сремској Митровици и поште у „Универекспорт“ објектима у Београду, Новом Саду и околини, Сомбору и Зрењанину.

Ове поште биће отворене и у уторак 2. маја, када ће дежурати и друге поште у Београду и свим већим градовима и туристичким центрима у земљи.

Радно време пошта које ће радити за време празника објављено је на сајту www.posta.rs.

Велетржница Београд ће током 1. и 2. маја радити 24 часа дневно.

Како се наводи на сајту Маxи.рс, први дан обележавања празника биће нерадан за одређене објекте, док ће 2. маја сви објекти отворени по редовном радном времену.

Лидл је објавио да не ради 1. маја, а 2. маја по редовном радном времену.

Што се тиче ланца Идеа, Рода, Меркатор, Идеа продавнице ће 1. маја радити од 7 до 14 часова, осим продавница које ће радити по редовном радном времену и њихов списак можете погледати на сајту компаније.

Рода продавнице ће 1. маја радити по редовном радном времену, осим продавница које ће радити од 7 до 14 часова, што је такође наведено на сајту компаније.

За 1. мај Меркатор Хипермаркети ће радити по редовном радном времену, док Идеа Органиц продавнице неће радити.

Све продавнице из овог ланца ће 2. маја радити по редовном радном времену.