Прочитај ми чланак

Протест у Оџацима због СНС педофила који је сексуално злостављао децу у вртићу

0

У Оџацима протест родитеља и мештана након догађаја који је потресао ову малу општину, када се сазнало да је педагошки асистент у вртићу Полетарац полно узнемиравао велики број деце која похађају тај вртић (додиривао по гениталија,а фотографисао голе). Он је ухапшен и одређен му је притвор од 30 дана, а директорка установе поднела је оставку.

Данашњи протест је трећи по реду који организују родитељи деце из вртића Полетарац и мештани Оџака. Они траже одговорност оних који су запослили особу која је искоришћавала дечаке за порнографију, али траже доказ о стручној спреми наводног васпитача, на основу које је уопште запослен.

Наиме, један дечак стар четири године пријавио родитељима да га је нагог фотографисао младић који је у вртићу био запослен као педагошки асистент и због тога су родитељи одлучили да провере о чему се ради, јавља Н1.

Након што је васпитач ухапшен у његовом телефону пронађено је мноштво фотографија и снимака наге деце из вртића.

Медији су преносили да је у међувремену, број пријава родитеља за полно узнемиравање њихове деце не само двоцифрен већ да је таквих пријава више од 20.

Родитељи и данас траже да се повећа безбедност деце у вртићима.

Тиња Шипош каже да траже да се повећа број надорних камера, да се постави човек као обезбеђење на улазу, да се легитимишу особе које улазе и излазе, да васпитачи поведу рачуна шта се дешава у собицама, да деца не остају без надзора васпитача… Она каже да васпитачи у том месту раде диван посао са децом, али да је направљен пропуст на који они, као родитељи, не могу да зажмуре.

Директорка предшколске установе Полетарац у понедељак је поднела оставку и то десет дана након што се сазнало да је педагошки асистент сексуално узнемиравао дечака у вртићу, као и два протеста родитеља који су уследили када је случај доспео у јавност.

Предшколску установу „Полетарац“ посетила је и надлежна просветна инспекција, а покрајински омбудсман најавио је контролу на сопствену иницијативу.