Прочитај ми чланак

У судару возова код Оџака повређене 52 особе, петоро теже

0

Несрећа се догодила када је путнички воз сустигао последњи вагон теретне композиције

У несрећи која се догодила када је путнички воз налетео на теретни између Раткова и Оџака повређене су 52 особе, а међу њима је петоро људи са тежим повредама, речено је Танјугу у служби Хитне помоћи у Оџацима.

„Пет особа је теже повређено, остали су лакше повређени и они су пребачени у болницу у Сомбор, док је један младић, стар 19 година, пребачен у болницу у Новом Саду“, наводе из Хитне помоћи у Оџацима.

Танјугу је синоћ у МУП-у речено да је повређено око 20 особа.

Из „Инфраструктуре железнице Србије“ синоћ је саопштено да је путнички воз између Раткова и Оџака налетео на теретни воз, да у овом судару нема погинулих, да су повређена четири путника, као и да је машиновођа повредио раме.

Оба воза кретала су се из Новог Сада ка Богојеву, а до судара је дошло када је путнички воз сустигао теретну железничку композицију и ударио у задњи вагон теретног воза.

Према првим извештајима са терена, узрок несреће је људски фактор, наведено је у саопштењу.

Железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја спроводи истрагу, како би се утврдило ко је одговоран за судар возова.

„Србијавоз“ је саопштио да се железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја, коју чине екипе компанија „Србијавоз“ и „Инфраструктуре железнице Србије“, одмах упутиле на место незгоде и да је, према првим њиховим информацијама, узрок незгоде људски фактор.

„‘Србијавоз’ наглашава да је безбедност путника и целокупног железничког саобраћаја приоритет наше компаније и да ћемо наставити да чинимо све како се овакве и сличне несреће у будућности више не би догађале“, додаје се у саопштењу.