Прочитај ми чланак

„Патриоте“ опет прете митрополиту: На Цетињу и Ловћену се градити неће

0

Присталице одлазећег режима још увијек се не мире са чињеницом да је Демократска партија социјалиста губитник парламентарних избора, те да је послије 30 година смијењена диктатура Мила Ђукановића.

Након „прославе“ пораза, „патриоте“ су организовале два скупа – у Подгорици и на Цетињу, са којих су се чуле шовинистичке поруке упућене српском народу, о чему свједоче бројни снимци.

Данас су црногорске „патриоте“ са Цетиња поставиле транспарент, којим су жељели да пошаљу јасну поруку митрополиту Амфилохију који је најавио обнову Његошеве капеле на Ловћену, да то неће дозволити.

„Желимо и да обновимо цркву на Ловћену, а тренутно подижемо и цркву патријарха Гаврила у његовом родном селу Врујцима. Прије него што се вратимо на обнову цркве на Ловћену, што ће, надам се, бити идуће године, жеља нам је да најприје подигнемо двадесету цркву која је ‘слетјела’ са Ловћена – рекао је митрополит Амфилохије, подсјећајући на аманет краља Николе и на то да је положен камен-темељац за цркву Свете тројице, која ће се налазити између Биљарде и Владиног дома на Цетињу, а у којој ће бити похрањене три највеће светиње Цетињског манастира.

Транспарент “Док се земља око сунца креће, Цетиње то дозволити неће”, постављен је на самом улазу у град.

„Црногорске патриоте“, казао је један од организатора за ЦдМ, планирале су и скуп поводом ових најава митрпополита црногорско приморског Амфилохија, али су одустали због сложене епидемиолошке ситуације у Црној Гори.

Овакво „патриотско“ понашање и не чуди, ако се узме у обзир чињеница да су прије неколико дана те исте „патриоте“, звона на Цетињском манастиру пропратили псовкама и узвицима „Е вива Монтенегро“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!