Прочитај ми чланак

Он је пуцао на српску децу: Ево шта је осумњичени Албанац рекао ПРЕД ХАПШЕЊЕ

0

Албански медији на КиМ објавили су фотографију ухапшеног Албанца А.К. (33) осумњиченог да је око 15 сати код Штрпца пуцао на двојицу Срба који су носили бадњак.

Он је ухапшен 20 километара од места пуцњаве, тачније у селу Превалац, на путу између Призрена и Штрпца. Према незваничним информацијама Индекса, А.К. је наводно припадник такозваних косовских безбедносних снага. Осумњичени је одведен у Урошевац на испитивање.

Како се наводи у саопштењу, „регионална полиција Урошевца је након интензивног истражног рада прикупила информације на терену, идентификовала, а затим ухапсила осумњиченог А. К старости 33 године“.

Осумњичени за напад на двојицу српских дечака, А. К., рекао је албанским новинарима да се осећа невиним у вези са случајем са којим доводи у везу.

Индексонлајн га је контактирао неколико минута пре него што се предао полицији. Исти је чекао полицијску патролу у месту у Превалац, акакда је стигла рекао је само;. „Управо су дошли”, пише Индексонлајн.

„Осумњичени је под надзором полиције Урошевац, односно Регионалног сектора за истраге, ради других истражних радњи“, наводи се у саопштењу.

Да подсетимо данас су рањена двојица Срба, Стефан С. (11) и Милош С. док су ишли по бадњак.

„Деца су ишла по Бадњаке и кад су се враћали носећи Бадњаке певали су. У једном тренутку су се пред њима зауставио приватни аутомобил који је ишао из правца Брезовице, ка Урошевцу. Када их је видео изашао је из аута извадио пиштољ и пуцао без задршке. Малолетног дечака С.С старог 11 година ранио је у раме, и Стојановић Милоша младића старог 21 годину у шаку,“ каже директор Дома здравља у Штрпцу на Косову и Метохији доктор Саша Крстичић у изјави за Спутњик.