Прочитај ми чланак

ОД СРЕДЕ СНЕГ: Следеће седмице очекује нас захлађење – временска прогноза за…

0

У СРБИЈИ ће сутра бити ветровито. Ујутро и пре подне претежно облачно, понегде са слабом кишом. У току дана доћи ће до смањења облачности, па се очекују и сунчани периоди, осим на југу и истоку Србије, где ће се до краја дана задржати облачно, повремено с кишом или краткотрајним пљуском.

Ветар ће бити умерен и јак, југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 6°C до 13°C, а највиша од 14°C на југу и истоку Србије до 19°C у осталим крајевима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У току ноћи ка суботи, осим на југу и истоку, слаба киша ће падати у централној Србији, Банату и на ширем подручју Београда.

У Београду ће бити ветровито, ујутро облачно са слабом краткотрајном кишом. У току дана смањење облачности, па се очекују и сунчани интервали. Ветар умерен и јак, југоисточни. Најнижа температура око 11°C, а највиша око 18°C. У току ноћи слаба киша.

Према прогнози за наредних седам дана, до уторка ће бити променљиво и натпросечно топло уз смену сунчаних и облачних интервала, али и са појавом краткотрајне кише, која ће бити чешћа у брдско-планинским пределима, на југу и истоку Србије. Дуваће југоисточни ветар, који ће за викенд најпре ослабити, а почетком наредне седмице поново бити у појачању. Максимална температура од 15 до 20°C, а у Тимочкој Крајини од 12 до 16°C.

Од среде се очекује захлађење – ветар ће бити у скретању на северозападни, а киша, која се уз променљиву облачност повремено очекује у нижим пределима, на планинама ће прећи у суснежицу и снег.