Прочитај ми чланак

Нови нож у леђа Србији: Војска ЦГ са Косовом* на војној вјежби „Албански напор 19“

0

Срамном одлуком да учествује на вјежби "Албански напор 19" Министарво одбране Црне Горе још једном је пљунуло на нашу свијетлу војничку традицију и оскрнавило жртву хиљада најбољих црногорских синова, који су у Првом балканском рату пали за ослобођење Метохије.

Војска Црне Горе потписала је Технички споразум између држава чланица НАТО савеза да ће заједно са Министарством Косовских снага безбједности* учестовати у вјежби Албански напор 19 (Albanian effort 19).

„У складу са Чланом 4б Закона о употреби јединица Војске Црне Горе, министар одбране одобрио је учешће два припадника Војске Црне Горе на вјежби Албански напор 19 (Albanian effort 19)“, саопштено је.

Својом бројним стањем и оскудном техничком опремљеношћу Војска Црне Горе нема капацитета да суштински допринесе било којој озбиљнијој војној активности. Тако је
и са војном вјежбом „Албански напор 19“, реаговао је Игор Дамјановић, аналитичар.

„Међутим, НАТО пакт као да се руководи олимпијским мотом „важно је учествовати“, па је приморао Министарство одбране Црне Горе да на војну „Албански напор 19″ пошаље 2 војника и тако формално повећа број земаља учесница. Иако учешће црногорских војника неће представљати никакав материјални допринос, оно ће упутити снажну моралну поруку Србији, да у случају евентуалног сукоба на Косову и Метохији црногорска војска, па и симболично стајаће, на супротној страни“, истакао је Дамјановић и апострофирао:

„Срамном одлуком да учествује на вјежби „Албански напор 19“ Министарво одбране Црне Горе још једном је пљунуло на нашу свијетлу војничку традицију и оскрнавило жртву хиљада најбољих црногорских синова, који су у Првом балканском рату пали за ослобођење Метохије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!