Прочитај ми чланак

НАРОД У БОРЧИ ИЗЛАЗИ НА УЛИЦУ Странци нападају по улицама наше девојчице и дечаке!

0

Поводом све учесталих напада на девојчице, девојке и дечаке у Борчи, од стране страних радника, пре свега из Турске, мештани овог београдског насеља, данас, у недељу 22. августа, организују на Видовданском терену протест упозорења за сигурну леву обалу Дунава.

Скуп почиње од 17. часова, а цео овај догађај подржале су и Народне патроле, које су тим поводом издале саопштење за јавност:

„Браћо и сестре,

После неколико напада страних радника, пореклом из Турске, на нашу децу, од тога девојчице од 12,14,18 година и дечака од 12 година у насељу Борча, решени смо да појачамо самоорганизовање народа у циљу заштите комшилука и наших породица.

Такође, приморани смо да извршимо притисак на надлежне органе како би решили овај проблем пре нас, јер за нашу децу смо спремни да дамо и животе.

Уз повећан број илегалних миграната из Авганистана и Пакистана и „легалних“ страних радника из  Турске, Узбекистана и  Индије, ми сада више не знамо ко нам је све у земљи, али на својој кожи осећамо да њихова култура и понашање одскаче од наше.

Такође, знамо да се безбедност наших људи се погоршала до крајних граница, те ћемо зато реаговати као народ, где год буде било потребно, брзо и ефикасно!

Видимо се у недељу у Борчи!!!”