Прочитај ми чланак

Метеоролог најавио снег у Београду: „Стиже поларни вртлог“

0

Хладан арктички ваздух шири се Балканом. Делови Србије су под снегом, а метеоролог Иван Ристић најављује да се снег очекује и у низијама, па и у Београду.

„Пуно снега се очекује на југозападу, југу и југоистоку Србије. Поподне и увече снег ће почети да пада и северније у централној Србији, граница снега је близу Београда“, каже Ристић уз објашњење да је на мапама зелена боја за снег, а плава за кишу.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Како даље каже, поларни вртлог ће донети нашој земљи пуно снега и зато је потребан посебан опрез у саобраћају.

„Сутра провејавање снега или пљускови снега такође на северу у Војводини и Београду.“

Он истиче да ће хладан артички ваздух прекрити Балкан.

„Данас киша прелази у снег уз стварање снежног покривача на југозападу, југу и југоистоку земље. Поподне и крајем дана појава снега се очекује у централној Србији, али и Београду и широј околини.“

У недељу 26. новембра у већем делу земље биће претежно облачно, ветровито и хладно уз повремено провејавање снега, локално и снега, али се не очекује формирање нити неко битније повећање снежног покривача.

И Републички хидрометеоролошки завод је рано јутрос издао упозорење за данашњи дан за подручје Србије на влажан снег и формирање / повећање снежног покривача.

„Данас на планинама снег, а са падом температуре киша ће прећи у влажан снег и у нижим пределима. Снежне падавине биће најинтензивније на југозападу, југу и истоку Србије, где се у нижим и брдским пределима очекује релативно брзо формирање снежног покривача висине од 5 до 20 цм, на планинама локално и више од 30 цм.“