Прочитај ми чланак

„Лажови, подофицир се угушио у борбеном возилу“

0

Министарство одбране саопштило је да је старији водник преминуо када му је позлило док се налазио у борбеном возилу. Лажови! Дејан Стојковић подофицир, страдао је на Пештеру, због високе температуре у возилу, када се активирао противпожарни систем и загушио га - истакао је Никола Лакић на Твитеру, иначе потпредседник Народне странке.

Лакић истиче да су Министарство одбране и Наченик Генералштаба Милан Мојсиловић слагали о смрти подофицира и пита да ли је узорк тога жеља да се прикрије њјхова одговорност.

Преминуо водник прве класе ВС током вежби на Пештеру

– Министарство одбране и Начелник Генералштаба изјавили су саучешће и слагали о смрти подофицира. Да ли сте прећутали прави разлог смрти зато што има ваше одговорности. Мојсиловићу када је задњи пут сервисиран противпожарни систем? Зашто ти и Стефановић лажете? – пита Лакић.

– Мојсиловићу, бруко, скини униформу и иди чувај овце, гине ти војска у миру због неспособности тебе, Вучића и министра Стефановића. Да живимо у Јапану неки частан генерал би извршио самоубиство, од тебе полтрончино то нико не очекује. Бруко и срамото – закључује Лакић.

Подсетимо, током реализације планираних вежбовних активности на привременом полигону „Пештер“, старијем воднику прве класе Дејану Стојковићу, припаднику Друге бригаде Копнене војске, који се налазио у саставу посаде оклопног борбеног возила, изненада је позлило, пренели су медији.

Именованом је на лицу места пружена хитна медицинска помоћ, а затим је хеликоптером Војске Србије транспортован до Здравственог центра „Студеница“ у Краљеву, где је покушана реанимација. И поред свих напора, лекари нису успели да спасу живот старијем воднику прве класе Дејану Стојковићу.