Прочитај ми чланак

Ко је јавио Панићима да се спрема хапшење? Пар сати пре акције побегли из Србије!

0

За Урошем и Милошем Панићем, синовима Петра Панића Пане, кума председника Србије Александра Вучића, расписана је потрага због сумње да су умешани су у проституцију, а интересантно је да су Панићи Србију напустили само неколико сати пре хапшења, те се поставља питање да ли им је неко дојавио. Истакнути адвокат Божо Прелевић истиче да је очигледно да им је неко јавио шта се спрема и на тај начин их спасио хапшења.

Браћа Панић су заједно са двоје ухапшених, Станковићем и Соњом Л, организовали проституцију, тако што су на различитим интернет страницама објавили оглас садржине да младе и згодне масерке пружају услуге сензуалне масаже за мушкарце по цени од 3.500 динара до 10.000 динара, остављајући неколико контакт телефона на која су се јављале оштећене и осумњичена Соња Л. и на тај начин се договарале са клијентима на коју адресу да дођу.

Интересантно је да су Панићи успели да избегну хапшења и свега неколико сати пре акције напустили земљу. Због тога се оправдано сумња да им је неко дојавио шта се спрема, те су искористили тренутак да побегну.

„Ми смо навикли и научили да закони и акције МУП-а не важе за најближе сараднике председника Александра Вучића, што свакако одбегли Панићеви јесу. Очигледно је да им је неко дојавио и да их је спасио, јер по свој прилици, то се на неки начин није могло сакрити да се не сазна. Они су се склонили и повукли док не нађу неко ко ће прихватити одговорност и да ће се на тај начин извући“, каже истакнути адвокат Божо Прелевић за Нова.рс.

Што се тиче хапшења Вука Станковића, адвокат Прелевић наводи да је он имао „незгоду на раду“, али ће са друге стране добити „добро осигурање“ за преузимање одговорности на себе.

„Неће извршиоце чувати само Вучић, него и корисници тих сексуалних услуга. Овде су врло важан фактор актери тих услуга јер је врло важно да у јавност не изађе ко су корисници, а нисам сигуран да нису снимани. Сви се сада плаше шта ће све испливати у јавности, а вероватно међу корисницима има по који угледни политичар, функционер, бизнисмен од раније познати полицији и слично. То је модус операнди и сада су се усијали телефони у тужилаштву и полицији. Буквално усијали. Ми често имамо тужиоце који нешто одбијају да раде, а данас овако нешто покренути треба памети, професионалности и храбрости. Свака част Трећем тужилаштву“, наводи адвокат Прелевић.

Такође, наш саговорник наводи да је његова процена да Александру Вучићу не треба још једна афера.

„Ја мислим да све ово треба гледати у реалном времену и каква је снага председника илити њиховог заштитника. Ја мислим да сада свака нова афера, као што је ова, уствари повећава грудву и тај смер је врло непријатан за Вучића, јер сам мишљења да ће његова економска политика доживети крах, зато што не трпи обиље афера које се тичу његовог окружења. Нисам сигуран да је он спреман да штити људе који понижавају полицију довека, иако му је њихов отац доста битан играч у Српској напредној странци“, закључује адвокат Божа Прелевић за Нову, а на додатно питање у ком смислу је Петар Панић Пана битан играч у СНС-у, одговара:

„Тај ламборџини није дошао од продаје семенка, или можда и јесте, али вероватно не сунцокретових. Моје је мишљење да значајан део тог врха СНС-а један другог држи на основу неких мрачних послова које су радили“.

„Тантричка масажа“ параван за проституцију

Подсетимо, Панићи су успели да избегну хапшење, док су лисице стављене Вуку Станковићу који се сумњичи да је направио налог на друштвеној мрежи “Инстаграм” који је био јаван и на којем је поставио оглас да због повећаног обима посла нуди посао масерке, наводећи да је дневна зарада 100 евра, а такође је направио и интернет сајт преко којег је нудио услуге тантричке масаже.

Цене сексуалних услуга су одредили осумњичени којима су оштећене одвајале од 50% до 70% зараде, а остатак задржавале за себе. Проценат новца који је припадао осумњиченима су остављале у кафићу у Београду на води или су по новац на адресе у Земуну долазили осумњичени и њима блиска лица.