Прочитај ми чланак

Извештај открива велики пораст нових миграната који се крећу рутама преко Србије

0

Према извештајима, миграциони притисак поново расте на границама Мађарске док хиљаде илегалних странаца покушавају да стигну до Европске уније преко Румуније и Србије.

Румунија распоређује додатне ресурсе и људску снагу на мађарској граници док обе земље заједно раде на ублажавању наглог пораста кријумчарења људи и илегалних прелазака границе.

Отприлике 4.000 миграната ухваћено је у покушају да уђу у Мађарску из Румуније током првих осам месеци 2022. године, а само у августу је ухапшено око 1.500, на терирорији Мађарске, преноси Хунгарy Тодаy.

Укупно, румунски граничари су наводно ухапсили скоро 11.000 илегалних миграната ове године.

Мигранти се често налазе како се крију у теретним камионима, понекад без знања возача.

Возачи камиона сада добијају упутства да прегледају своја возила након заустављања у сервисним зонама дуж међународних аутопутева у региону.

На граничном прелазу Чанадпалота, граничари са псима су распоређени да појачају контроле, углавном да проверавају камионе како би се проверавали гранични прелази који се тамо крију – објаснио је Бондар Марин, шеф регионалног инспектората граничне полиције Румуније Орадеа током конференција за новинаре у Мађарској у понедељак.

Румунска и мађарска полиција наводно заједно патролирају у „зеленој зони“ која се протеже 10 километара са обе стране њихове заједничке границе.

Илегалне миграције и притисак на границе расту широм Европе.

Средином 2020. године, Европол је предвидео поплаву миграција из земаља трећег света које су тешко погођене глобалним карантинама и економском кризом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!