Прочитај ми чланак

Истина о монструозном ПОПИСУ: Никако не потписујте ово – савет адвоката

0

Иако се ретко обраћам јавности, још ређе појављујем, јер у мору бесмисла, негативности и бескорисних информација које оптерећују и душу и тело, више не видим сврху јавног иступа, направићу изузетак, јер сам замољен да прокоментаришем Закон о попису становништва.

Наиме, Закон о попису становништва представља дискриминацију сам по себи, јер дозвољава да се не морате изјашњавати у погледу верског, сексуалног или нпр. националног опредељења, што значи да су одређена права дискриминисана у односу на она очигледно повлашћена. Појашњења ради, што се самог пописа тиче, у смислу чланова 43.и 46. Устава РС, (да сажмемо причу), право на мишљење и уверење дозвољавају да се на попису изјасните да имате право на приватност, и да орган јавне власти нема право да врши дискриминацију, по било ком основу, па и право на мишљење и изјашњење у смислу изражавања, јер свако има право да изрази своје мишљење по одређеном питању и да то буде унето у рубрику пописивача, ИНСИСТИРАТИ НА ТОМЕ. Дакле,“ ја …( тај и тај) сматрам да постављено питање представља дискриминацију, јер ми се нарушава приватност, и да нико нема право да задире у мој лични живот постављањем питања која лично сматрам дискриминацијом, јер ми се постављеним питањем крше људска права у смислу права на очување достојанства, остварењу пуне слободе и једнакости засноване на владавини права, а све у складу са члановима19, 21, 23, 43, 46 Устава РС, а посебно члана 10.ст.1 Европске конвенције о људским правима која гарантује да свако има право на изражавање, да ово право укључује слободу поседовања сопственог мишљења, примање и САОПШТАВАЊЕ ИНФОРМАЦИЈА И ИДЕЈА БЕЗ МЕШАЊА ЈАВНЕ ВЛАСТИ И БЕЗ ОБЗИРА НА ГРАНИЦЕ“.

*Не дозволите да потпишете пописни лист без стриктног увида у писану напомену због чега нисте дали одговор на дато питање.*

Уколико Вас и поред тога буду прекршајно гонили, никако не одбијајте да потпишете прекршајни налог; окрените полеђину на којој пише да имате право да не прихватите прекршајну одговорност, те да имате право на судско одлучивање, у складу са чланом 171.ст.1.т.3. Закона о прекршајима, а затим у року од 8 ( словима:осам) радних дана потпишите налог, у оригиналу ( али сачувајте и копију са пријемним печатом надл.прек суда, да бисте доказали да сте предали захтев); дакле у напомени напишете да не прихватате прекршајну одг. и тражите судско одлучивање у складу са чл. 171.ст.1.т.3. ЗОП, а по потреби дајте и писани одговор уз потписани прекршајни налог, водите рачуна о роковима. Увек напомените да је Устав изнад свих закона и да закон, било који, не може ограничавати Устав и зајемчена људска права.

* Напомињем да су ово смернице у погледу Уставом и међунардним правом зајемченим правима којима се треба водити, и да свако лично одлучује шта треба да уради и како, што другим речима не значи да вас држава која не поштује људска права неће казнити применом правног насиља, грубом применом казнене политике, мимо било каквог кодекса, људском, моралног, правног.

Овде је све објашњено, чланове Устава закона, конвенција имате бесплатно на сајту „Параграф лекс“.

Због својих обавеза и недостатка времена нећу бити у могућности да одговарам на додатна питања, па сам се због тога потрудио да појасним све аспекте и негативне последице које могу произаћи из пописа, хвала свима на разумевању.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!