• Почетна
  • СРБИЈА
  • Хуманитарна акција: Двогодишњој Љубици једини спас ново срце
Прочитај ми чланак

Хуманитарна акција: Двогодишњој Љубици једини спас ново срце

0

– Добре, хумане људе преклињем да ми помогну да спасем живот мог анђела, живот моје мале Љубице.
А он, рекли су ми доктори, вреди проклетих 120.000 евра – кроз сузе је изговорио Шиме Адамић, отац 19 месеци старе Љубице, којој су лекари када је она имала свега месец и по дана открили да болује од срчане болести – кардиомиопатије.

 Тада је живот њених родитеља претворен у агонију, страх и свакодневну трку са временом.

Љубица може да преживи само ако се што пре обезбеди новац за трансплантацију срца у болници у Бечу. Када су им доктори рекли колико кошта живот њихове мезимице, осетили су се пораженим, малим, ништавним…

Али, да дигну руке од свог детета, да се предају пре краја трке, неће, каже отац, никада. Ма, ни у лудилу!

– Прошле године је преживела инфаркт. Била је на интензивној нези три месеца – прича њен отац. – Не можете да замислите кроз шта смо пролазили тада. Шта смо преживљавали.

Њено срце данас куца са свега 20 одсто капацитета. За мање од 20 дана у Београду ће јој бити уграђена батерија која ће ојачати срчани мишић.

 Помоћ Љубици

Људи који су у могућности, људи добре воље који желе да помогну овом детету новчани прилог могу да уплате на жиро-рачун породице Адамић у Војвођанској банци на број: 355000320010478634.

– Само уколико јој срце ојача, преживеће операцију у Бечу – прича њен отац.

 – Али, колико нам се та операција чини далеко у овом тренутку. Па, толико новца колико нам траже, нисмо видели у животу. Све да продамо, да се узајмимо код пријатеља, супруга и ја не бисмо могли да скупимо ни једну десетину.

 

 ЖИРО И ДЕВИЗНИ РАЧУН
Сви који желе да помогну, своје прилоге могу да уплаћују на жиро-рачун 205-5621-06, а у наставку колоне да упишу бројеве 10005716259, Фонд хуманости “Вечерњих новости”, Трг Николе Пашића 7, Београд.

 Донатори из иностранства могу своје прилоге да шаљу на девизни рачун: 5443-175-42966, код “Комерцијалне банке” а. д., Светог Саве 14, Београд.

 

(Новости)