Прочитај ми чланак

Гужве на свим већим ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА: Колоне на Хоргошу, Батровцима и Прешеву

0

Гужве на граничним прелазима широм земље настављају се и овог летњег викенда, а ове суботе забележен је велики број возила на граничном прелазу са Мађарском - Хоргош, како на улазу, тако и на излазу из земље, а гужве су и на прелазима са Хрватском Батровици, као и Прешево са Северном Македонијом.

Чекања има и на прелазима Јабука и Шпиљани са Црном Гором у оба правца, као и на граници са Босном и Херцеговином на прелазу Сремска Рача. Због летњих распуста и годишњих одмора велики је број путника који се враћају и иду на море, а доста је и путника који у транзиту пролазе кроз нашу земљу.

Како се може видети на камерама МУП-а, на граничном прелазу Хоргош, са Мађарском, око 17 сати, на улазу у Србију, отворено је пет трака за путничке аутомобиле, док је на истом прелазу на излазу из земље у функцији чак њих шест.

Ове суботе на улазу из земље на граничном прелазу Келебија нема гужве, док је на излазу колона возила у две траке. Гужва је и на Батровцима, из правца Хрватске, где је на улазу у земљу отворено пет трака, како би путничка возила пролазила брже, а на излазу аутомобили чекају у пет трака, док је у шестој колона аутобуса.

Колона возила је и на граничном прелазу Шид са Хрватском, где је отворено две траке за путничка возила на излазу и једна на улазу у земљу. На граничном прелазу Прешево, између Србије и Северне Македоније, гужва је у оба правца – на излазу из земље ради четири траке за путничке аутомобиле, а на улазу исто толико за аутомобиле и још три траке за аутобусе.

Већи број аутомобила је и на излазу из Србије ка Црној Гори, на граничном прелазу Јабука, где је колона возила распоређена у две траке, док је на том прелазу на улазу у Србију колона возила која се креће у једној траци.

На граничном прелазу Шипљани између Србије и Црне Горе из правца Црне Горе гужва је у две колоне, док је на излазу из Србије на том прелазу колона возила у једној траци. Када је су питању гранични прелази између Србије и БиХ, на прелазима Котроман, Мали Зворник и Трбушница нема гужве, док на прелазу Сремска Рача на улазу у Србију возила чекају у једној колони, а на излазу у две.

Према информацијама Управе граничне полиције, на граничном прелазу Хоргош на излазу путничка возила чекају 240 минута, док се возила на прелазу Хоргош 2 на излазу задржавају 120 минута. На граничном прелазу Келебија на излазу из земље путничка и теретна возила чекау у просеку 60 минута, а исто толико и излазу из Србије на прелазима Градина и Ђердап, док се на улазу у земљу на прелазу Градина чека 30 минута.

Када су у питању теретна возила на Келебији приликом излаза чека се два сата, а на Градини око сат времена. У колони на улазу из Северне Македоније на ГП Прешево аутомобили и аутобуси чекају око три сата, а на тој граници у супротном правцу путничка возила чекају 180 минута. На ГП Прохор Пчињски на излазу чека се 90 минута, на ГП Гостун на улаз око 30 минута, а на ГП Јабука на излазу 45 минута, а на улазу 60 минута, наведено је у саопштењу.

И на улазу и на излазу из земље на прелазу Шпиљани чека се око 45 минута, а застој од три сата је на ГП Батровци на излаз из Србије, док је на Батровима приликом уласка у земљу задржавање од пола сата. На граничном прелазу Шид на излаз из земље се чека 45 минута, а на улазак две сата. Гужве су и на ГП Сремска Рача, где путничка возила у оба смера чекау 40 минута.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!