Прочитај ми чланак

Дамњана држали 45 минута при уласку у Србију из Русије после изјаве о Вулину

0

- Као што су мог саборца из Народних патрола, Илију Вуксановића, пре два дана након повратка из Русије држали, забранивши му да уђе у Србију, тако и мени нису дали 45 минута да уђем у земљу, када сам око поноћи, између суботе и недеље, слетао из Русије, рекао је у ексклузивној изјави за Србин.инфо, док се још налазио на аеродрому Београд, Дамњан Кнежевић додавши да је то, када је он у питању, већ стандардна процедура, те да му сваки пут када оде у иностранству, њему из непознатих разлога, српске пограничне власти бране да одмах уђе у Србију.

– Оваква малтретирања приликом уласку Србију преживљавам већ три године, од јулских протеста 2020. године.

Претпрошли пут су ме чак држали из БИА пет сати, а сада је вероватно касно, па нису хтели да дођу, односно нико није са мном разговарао већ су ме само тако држали на граничној контроли, а онда су, пре пуштања, мене и мој пртљаг детаљно претресли не рекавши ни реч зашто такав ригорозан поступак спроводе према мени, још је рекао Кнежевић истичући да никада није имао такве непријатности од стране представника иностраних пограничних власти, када би долазио или одлазио из њихове земље.

А шта је још Кнежевић рекао о свом боравку у Русији и о односу руске јавности према ономе шта се дешава српском народу на Косову и Метохији, погледајте у видео прилогу.

Кнежевић је уочи повратка у Београд из Москве причао и о руском одликовању Александра Вулина рекавши да је „где год могао говорио да је он наркодилер и лош за српско-руске односе“. Више о томе у видео прилогу доле.