Прочитај ми чланак

Драма на броду у Шпанији: Србин држао заробљене таоце, једног убио

0

Шпанска полиција ухапсила је групу осумњичених трговаца кокаином на Атлантском океану на броду који је пловио из Јужне Америке.

Један од њих, и то српске националности, пуцао је и убио колегу шверцера, кога је потом бацио у море, а преосталих осам особа узео као таоце, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова Шпаније.

Како преносе шпански медији, Србин је сатима држао таоце на броду пуном кокаина.

Ројтерс преноси да је ситуацију са таоцима на броду „Sea Paradise“ у Атлантском океану шпанска полиција је случајно открила, пошто је покренула операцију заплене дроге на основу претходно добијене пријаве о пошиљци од око 2,3 тоне кокаина која је из Латинске Америке требало да буде пребачена на мањи брод у близини Канарских острва.

„Да би преузео контролу над чамцем, киднапер је наводно упуцао једног од мушкараца и касније бацио његово тело у море. За мање од 12 сати на тачку у Атлантику на којој се налазио чамац стигао је интервентни тим који је после вишечасовних преговора на отвореном мору успео да ухапси киднапера и осталих осам чланова посаде“, преносе медији.

Сви они који су били на броду су потом приведени, а кокаин који је пронађен у скривеном одељку на броду, је заплењен.