Прочитај ми чланак

ДЕЧАК ОСТАО БЕЗ СЛЕЗИНЕ: Ужас у Суботици – још један случај вршњачког насиља

0

Још један случај вршњачког насиља у нашој земљи десио се јуче у Суботици. Н.К. ученика осмог разреда ОШ "Соња Маринковић" на ходнику је срушио ђак исте школе а приликом пада дечак је задобио тешке повреде услед којих је хитно оперисан и извађена му је слезина.

Све се одиграло у послеподневној смени, током одмора, а камере су забележиле овај инцидент.

– На снимку се јасно види кошкање, гурање и ударање мог детета које је окренуто леђима од стране групе од неколико ученика. Мој син је наставио пут ка учионици и из те групе се издавојио један дечак који му је пришао, опет с леђа, и буквално га је „почистио“, као што у каратеу изгледа чишћење. Дакле, знатно виши и крупнији дечак је почистио мога сина од 45 килограма и то с леђа. При паду рука мог детета је била испод тела и он својом руком гњечи ребра и долази до руптуре слезине – прича нам отац Дејан Колар.

Дечак је хитно оперисан и сада се налази на Одељењу интензивне неге суботичке Болнице. Отац, још увек у шоку, тврди да насиље није од јуче, да је дете њиме било изложено и раније али да им је говорено да ће се све решити унутар школе.

Из ОШ „Соња Маринковић“ су нам потврдили школа поседује снимак инцидента, те додају да се поступа по протоколу који је предвиђен у оваквим ситуацијама.

– Погледали смо видео запис, све се одиграло у тридесетак секунди. Тим за вршњачко насиље је већ сазван, састаје се данас, а деца учесници у присуству родитеља дају изјаве. Нема никаквог заташкивања, сви родитељи су моментално обавештени и школа ради све по протоколу по ком се поступа у оваквим ситуацијама – изјавио је Пајица Башић, директор ОШ „Соња Маринковић“ – Једини случај који смо имали са дечаком који је јуче повређен је када су му у 5. разреду поломљене наочаре, тада смо се сви ангажовали и решили случај.