Прочитај ми чланак

Приморавали девојке на сексуални однос са мигрантима: Ухапшена двојица Суботичана

0

МУП је саопштио да су ухапшене две особе из Суботице због сумње да су врбовали девојке користећи њихову тешку материјалну ситуацију и приморавали их на сексуални однос са мигрантима.

Полиција је у оквиру опсежне акције сузбијања ирегуларних миграција расветлила кривично дело трговина људима за које се сумњиче две особе раније ухапшене због сумње да су извршиле кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Суботичани З. Б. (1993) и М. К. (1989) су, како се сумња, на подручју Суботице организовали проституцију тако што су врбовали девојке користећи њихову тешку материјалну ситуацију и приморавали их на сексуални однос са мигрантима, пише у саопштењу МУП-а.

Њих двоје су у једномесечном притвору због сумње да су у протеклих шест месеци за новац пружали смештај ирегуларним мигрантима.

Од почетка акције сузбијања ирегуларних миграција која је по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића покренута 27. октобра, а којом руководи помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић, припадници МУП пронашли су 6.601 ирегуларног мигранта.

Детаљном претрагом терена пронашли су 31 аутоматску пушку, 12 пиштоља и 3.227 комада муниције различитог калибра.

Више стотина полицијских службеника је контролисало 156.803 возила, а у овој акцији задржано је 277 особа због различитих кривичних дела.

Поднето је 40 кривичних пријава за кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, 29 у вези са оружјем, 13 за кривично дело неовлашћено бављење одређеном делатношћу, девет кривичних пријава за неовлашћено држање опојних дрога, као и више кривичних пријава за друга дела, наводи МУП.