Прочитај ми чланак

Дан пре напада на страдалог министровог брата, хулигани ломили клупе у истом парку

0

Група хулигана која је напала Ђорђа Мијатовића, који је затим преминуо у Ургентном центру, месецима прави проблеме станарима зграда у насељу Медаковић, а само дан пре је ломила клупе и претила једном грађанину. Случај је пријављен и долазила је полиција.

Ђорђе Мијатовић, брат потпредседника Владе Федерације БиХ и министра развоја и предузетништва Војина Мијатовића, преминуо је јуче у Ургентном центру, потврдио је министар унутрашњих послова Ивица Дачић за Блиц ТВ, наводећи да ће се утврдити узрок, односно да ли је преминуо од последица пребијања или од епи напада, како су доктори рекли да је имао, или других здравствених проблема.

МУП је саопштио да су у питању две особе и да се за њима трага, као и да је тело превезено на Институт за судску медицину, на обдукцију.

Како сазнајемо, Мијатовића су око 18х напали у парку у Медаковићу, а изашао је да поразговара са њима јер су застрашивали децу и његовом детету отимали лопту.

Тако су, према речима станара, дан пре тога ломили клупе и разбацивали песак који ту стоји, а када им је пришао један човек и замолио их да то не раде, вербално су насрнули на њега и претили му, кажу очевици.

У суботу, само дан пре овог трагичног инцидента, узнемирени станар је позвао полицију, која је и дошла, поразговарала накратко са њима али их није легитимисала јер су малолетна лица у питању. И отишла.

Станари наводе да када год је лепо време, иста група младића, али и девојака, прави буку и непристојно се понаша, наводећи да су немоћни и у страху за своју децу.

Више јавно тужилаштво у Београду дало је налог полицији да идентификује учеснике догађаја и прикупи све неопходне податке и обавештења у вези са догађајем након којег је у Ургентном центру у Београду преминуо Ђ.М.

Министар Ивица Дачић је, гостујући на телевизији Блиц, рекао да се утврђују околности смрти, и да није сигурно да је Ђорђе страдао од последица удараца, већ да су доктори рекли да је имао и епи нападе, а да ће обдукција утврдити све. Таблоиди, међу којима и Блиц, и пре обдукције објављују сазнања да је наводно после пребијања пао, ударио главом, па имао епи напад.