Прочитај ми чланак

„БЛИСТАВИ УМ“ – Тома Мона: Антисемитизам уграђен у темеље Србије! (ФОТО)

0

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, познатији као Тома Мона, од када је дошао на министарску позицију не престаје да "блиста" својим изјавама. Овога пута, Момировићево елементарно незнање довело је до тога да увреди јеврејску заједницу, али и да још једном буде главна вест на друштвеним мрежама. Наиме, министар је истакао да је "антисемитизам уграђен у темеље Србије".

– Антифашизам и антисемитизам су уграђени у темље Србије. Никада не смемо заборавити херојство оних који су својом жртвом у борбама против окупатора стварали земљу у којој данас живимо – написао је Момировић на Инстаграму.

Пре него што се латио писања објаве, Тома Мона је могао да потражи значање речи антисемитизам. Антисемитизам представља мржњу или нетрпељивост према Јеврејима и свој врхунац је доживео за време владавине нацистичког вође Адолфа Хитлера. Управо због антисемитизма, у Другом светском рату страдало је преко шест милиона Јевреја.

Министарско место изискује основно знање из историје, а значење речи антисемитизам зна сваки иоле писмен човек, тако да је овим лапсусом Момировић још једном доказао да му је „језик бржи од памети“.


Неко му је очигледно брзо јавио шта значи поменута реч, па је брже-боље исту обрисао из објаве, али на Твитеру се убрзо проширио принтскрин његовог незнања. Лепо је што се Момировић исправио, али би било још лепше када би се извинио свима које је увредио.

Многи грађани се на поменутој друштвеној мрежи с правом питају како је особа Мониног калибра дошла на министарску позицију, а његова још једна у мору грешака и апсурдних изјава доказује да сигурно није знањем.