Прочитај ми чланак

Бизарна сцена у Врању: У Здравственој установи заменили покојнике

0

Породица из Владичиног Хана доживела је пре недељу дана трагедију када је у Здравственом центру Врање преминуо човек (1962), који има само ћерку јединицу, али уз ту трагедију десило се и нешто бизарно, што је девојци и другим члановима породице изазвало додатну тугу и стрес.

Наиме, када су стигли у Владичин Хан и отворили сандук, уместо лице свог оца млада девојка је угледала непознато.

„То је био шок за све. Поред свега што смо доживели, морали смо да се враћамо назад у Врање и исправљамо туђу грешку“, рекла је она.

Пре око недељу десило се нешто што сваког иоле нормалног човека натера да се запитамо колике размере људски немар може да досегне, кад су тела два покојника у Здравственом центру из Врања замењена, пише Југмедија.

Наиме, у мртвачници су тога дана била два тела. Док су најближи сређивали папирологију, из погребног предузећа су отишли да преузму тело покојника из Владичиног Хана.

„Рачунали смо да по личним подацима, које у свакој болници уписују приликом пријема пацијента, знају ко је ко, па смо ми обавили администартивне процедуре, а из погребног су преузели леш“, испричала је саговорница, која је захтевала анонимност.

Ћерка покојника претпоставља да је главни узрок замене покојника то што тела нису била обележена, а што је пропуст оних којих задужени за те послове, а реч је о људима, иако мртвим.