Прочитај ми чланак

Шиптарски ратни злочинци траже да се Београд извини због злочина на Космету!?

0

Албанске звери: Фатмир Љимај и Хашим Тачи

Са председником и премијером Србије разговараћемо кад се буду извинили за злочине и угасе све српске институције на Космету, каже функционер ДПК Фатмир Љимај.
У интервијуу листу „Зери“, први потпредседник владајуће Демократске партије Космета је рекао да северу Косова не треба дати ништа више од онога што је предвиђено пакетом Мартија Ахтисарија, пошто је Ахтисаријев план „најболнији компромис који су учинили Шиптари на Космету“.

Он је казао да никаква коалиција не може одлучивати о Космету и да пре уласка у разговоре са Србијом треба водити унутрашњи дијалог са свим институцијама и политичким албанским спектром на Космету, како би се обезбедио јединствени став, а не да се уђе у разговоре без плана и без условљавања.

 Љимај, који се у многим ставовима о политичким питањима разликује од лидера странке и премијера Хашима Тачија, казао је да о судбини Космета не могу одлучивати ни Демократска партија Косова, ни Алијанса за будућност Косова (АЗБК), пошто је, како напомиње, власник Космета шиптарски народ.

„Ако мислите да ви који сте били у ОВК можете да радите све што хоћете са Косметом, тешко грешите. Космет је нешто већа и нешто другачија“, рекао је Љимај.

 Он наводи да се о промени коалиције до сада никада није разговарано у председништву ДПК и сматра да пре тога у странци треба извршити процену рада са садашњим партнером Алијансом ново Косово.

Иначе, Фатмир Љимај је пред српским судовима оптужен за најгоре злочине које је учинио или наредио да се чине над Србима и другим Неалбанцима док је био један од највиших комаданата такозване ОВК за време НАТО агрресије 199.год.

 

(Танјуг)