Прочитај ми чланак

Српске школе на КиМ без струје и воде

0

Настава у српским школама за 2.500 ученика на Косову и Метохији почела је јутрос, а осим безбедности, велики проблем представља то што је искључена струја и вода због дугова према енергетској корпорацији и водоводу тзв. Косова, преносе агенције.

У Основној школи у Грачаници, Основној школи, Гимназији и Средњој економској школи у Лапљем Селу, које похађа 2.000 ђака, настава је јутрос почела без струје и воде.

„Дугови за струју достигли су 15.000 евра, али школа је почела са радом упркос том проблему.“ – рекла је директор Економске школе Малинка Митровић.

Такозвана косовска енергетска корпорација и регионални водовод искључили су струју и воду и поставили ултиматум да се дугови морају измирити.

У тзв. косовској општини Грачаница кажу да су у свим српским школама обезбеђена материјална средства, али да они не могу решити проблем снабдевања струјом и водом.

У школској управи у Грачаници наводе да су са проблемом струје и воде упознали ресорно српско министарство и канцеларију Владе Србије за Косово и Метохију.

Тагови: Косово и Метохија, српске школе на КиМ, српске школе на КиМ без воде, српске школе на КиМ без струје.

 

(србел)