Прочитај ми чланак

ПОКС: За ЕУ је Грачаница култуно наслеђе тзв. Косова

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да јучерашња посета известиоца Европског парламента за Косово Виоле Фон Крамон манастиру Грачаница никако није била случајна и да је најава инсистирања ЕУ да након признавања међународних РКС таблица  буде спороведен у дело и Члан 7. француско - немачког споразума који предвиђа формализовање статуса СПЦ на Косову и Метохији.

„Применом француско – немачког споразума Грачаница, Пећка патријаршија, Дечани и све наше светиње на Косову и Метохији више неће бити део културног наслеђа Србије. То је сасвим јасно из изјаве Виоле фон Крамон која је током посете Грачаници  рекла да ЕУ жели да види различито
културно налеђе на тзв. Косову. Власт која је прихватила и примењује француско – немачки споразум и тзв. европске интеграцијее заувек се одриче непроценљивих духовних и културних добара“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Пут којим је ова власт пошла све је ближи провалији. Након признавања међународних таблица РКС, остаје им само још да признају и пасоше лажне државе Републике Косово, да се одрекну свих српских светиња тамо и де факто признање сецесије наше јужне покрајине је завршено“ – додао је Михаиловић.