Прочитај ми чланак

И овце су им криве јер су српске!

0

Ново Брдо: Помоћ социјално угроженим
НВО „Мајка девет Југовића“ у сарадњи са хуманитарном организацијом „Срби за Србе„ из Беогрда донирали су 25 оваца социјално угроженим породицама у новобрском крају.

Осмочлана породица Перић из села Извор једна је од пет које су добиле пет оваца на поклон, будући да су недавно, због намерног пропуста током вакцинације шиптарских косметских ветеринара, морали да униште своје стадо од 15 оваца.

 

“Овај изненадни поклон много нас је обрадовао. Због намерне нестручности шиптарских ветеринара и лоших вакцина којима је истекао рок трајања морао сам да остраним сву стоку што сам имао, 15 оваца и десетак коза”, каже Драган Перић за РТВ Пулс, отац четворо деце.

 

Председница НВО „Мајка девет Југовића“ Светлана Стевић каже да су овце купљене у Гори на крајњем југу Космета по цени од 120 евра по комаду и да су потпуно здраве.

Овакав вид конкретне помоћи и те како ће добро доћи радно способном становништву у брдско-планиским пределима, будући да је многим породицама пољопривреда и источарство једини извор приход.

(КиМ радио)