Прочитај ми чланак

Директор у школи запослио целу породицу „јер су велики стручњаци“

0

Миливоје Спасић је 30 година директор ОШ “Свети Сава” у Клокоту на Космету и за то време је у њој запослио целу породицу. Син је шеф рачуноводства, снаја је психолог и предаје руски језик и грађанско васпитање, а супруга је библиотекар, наставница биологије, хемије и по тврдњама мештана, директорка школе, али преко шиптарских институција на Космету.
– Супруга Миливоја Спасића је од децембра 2011. године директор школе преко косовских институција, где прима плату од око 330 евра. На то место дошла је пошто је њен супруг у школи запослио сина директора департмана за образовање у оквиру шиптарских институција, па се овај њему реванширао. Ово је случај за историју, јер се никада није десило да супружници буду директори исте школе – прича за “Блиц” мештанин Клокота и моли да остане анониман јер је, како каже, Миливојев рођени брат Срећко председник општине Витина, и свако ко му се замери ризикује да изгуби посао и угрози породицу.

– Срећко као председник општине Витина никада није реаговао на жалбе о непотизму у школи, будући да је реч о његовом рођеном брату и снаји. Верујемо да би одмах реаговао да је неко други био у питању – додаје саговорник “Блица”.

 Миливоје Спасић одговара да је све радио по закону и да није он крив што су баш његови ближњи били најстручнији за позиције у овој школи.

– Људи који желе да ми науде већ су ширили сличне приче о мени. Инспекције Министарства просвете већ су долазиле безброј пута да проверавају мој рад и никада нису наишле ни на једну неправилност. Ево, ја их позивам, нека дођу поново – самоуверено поручује Спасић.

– Моја дужност је била да у школи запослим најстручније људе и ја сам то урадио. Мој син, снаја и супруга су велики стручњаци и одлично обављају посао у школи. Супруга је дипломирани наставник биологије и хемије, син је дипломирани економиста, а снаја такође има факултетску диплому и ради у школи са свега 50 одсто фонда часова. Супруга није директорка школе и то је клевета – каже Спасић.

Миливоје Спасић руководи школом још од 1981. године, са малим прекидом 2008. године када је био смењен. На његово место постављен је професор хемије Зоран Павић, који је, причају мештани, био одлучан да заведе ред у школи па је отпустио све кумове, побратиме и остале Миливојеве рођаке. Убрзо је, међутим, смењен и то, претпоставља се, под притисцима председника општине Срећка Спасића.

– Они су и за друге своје рођаке нашли ухлебљење у просвети. Директорова кума на Пољопривредном факултету предаје математику и уништава генерације – додаје наш саговорник.

 

( Блиц )