Прочитај ми чланак

Данас у 17:00 и 18:30 протести у Београду против „Бус плуса”

0

Група грађана организује данас у 17 сати на Тргу Републике у Београду протест против система Бус плус. У 18.30 најављен протест и на Зеленом венцу.


После скупа на Тргу окупљени ће се придружити протесту на Зеленом венцу који је истим поводом најавила организација "99 посто".

Организатори протеста "Народ против Бус плуса" на Тргу Републике, захтевају раскидање уговора са фирмом "Апекс" (Apex) и укидање Бус плус система, тачкасте контроле која подразумева заустављање возила јавног превоза.

Они захтевају и укидање правила уласка путника на предња врата возила, смањење цене дневних и месечних карата за 30 одсто и покретање истраге о томе да ли је уговором са фирмом "Апекс" оштећен Београд и Градско саобраћајно предузеће. На скупу на Тргу Републике биће направљен "народни договор" о даљим активностима против "Бус плус" система, а како је још наведено у саопштењу тај протест уредно је пријављен надлежнима.

Београђани организују протест јер их занима ко све стоји иза ове криминалне дружине која хоће да наметне Бус плус Београду, колико је средстава имала на рачуну  фирма "Апекс" кад је ушла у посао и ко је то све одобрио и потписао? Хоће одговор и дела државних органа и тужилаштва, а не њихово ћутање.

Ста ради тузиластво и Томо Зорић?Спавају и примају плату за нерад  док им се овакве незаконите радње дешавају испред очију и носа!

Став већине Београђана је јасан: пошто је у питању безобзирна превара и пљачка све учеснике афере „Бус плус” треба похапсити због злочиначког удруживања, организованог криминала, и противправног прибављања личне користи. Трајно им одузети сву имовину и имовину рођака и повратити граду Београду, ГСП и оштећеним Београђанима.

 

А само ради подсећања кога финасирају Београђани:
Ко стоји иза Кенткарт Глобала – фирме која је основала српску фирму Apex Solutions Technology d.o.o. чији је заступник Вељко Влаховић, менаџер Бус плус-а?

Оснивач и главни извршни директор Kentkart Globalа  је турски држављанин, албанског порекла, тихи донатор шиптарских сециониста за време рата 1999године,  Ахмет Емир Басмачи (Ahmet Emir Basmaci).

Он је то исто и за фирме Basmaci Construction и Basel Electronics које послују у оквиру групације Basmaci Group.

Ахмет Емир Басмачи је ожењен и има двоје деце. Завршио „Аустријску средњу школу Светог Ђорђа“ у Истанбулу и Босфорски универзитет где је 1983. добио диплому „бизнис администрација“. До мастерса у истој области дошао је на Истанбулском универзитету 1987. године.

Члан је цариградског Ротари клуба.

Фирма Кенкарт Глобал је, иначе, сличне пројекте одрадила у Скопљу, Призрену, Алепу (Сирија), градићу Tczew (Пољска, Померанија), Аману (Јордан) и Дохи (Катар).

 

(више медиа, Д.П.З)