Прочитај ми чланак

Мекинро „уништио“ Федерера, снимио је рекламу и велича Новака

0

Џон Мекинро, легендарни тенисер, снимио је спот у ком контрира реклами Роџера Федерера, који је себе прогласио најбољим свих времена јер има најатрактивнији стил игре.

Контроверзна реклама је изазвала бројне негативне реакције, чак и подсмех, многи су у чуду да је Роџер дозволио да се она сними.

Ипак, како је Новак све ближи 20. Гренд слему, а испред њега је још доста времена да настави у истом ритму, нервоза чини своје.

Иако је Роџер годинама уназад, када је имао далеку већу Гренд слем предност, говорио о важности ових титула у дебати о најбољем свих времена, сада се све своди на атрактивност.

„Гренд слем тенис није такмичење у популарности. Бити онај којег сви воле, онај којег сви желе да победе, да не заврше у блату. О томе је реч. Можда ће вас назвати клинички тачним, досадним, можда ће вам рећи да сте само одвратно дериште. То ништа не значи. Све што ће вам дати када изађете на терен је поштовање. Не можете да не поштујете човека који је пехар Вимблдона подигао пет пута. Када истекне време, да ли мериш број пратилаца који имаш? Ма, бежи бре. Судиће вам према томе шта сте урадили у тенису. И знате шта, временом ће вас можда и заволети“, рекао је Мекинро у свом видео-излагању.

Подсећања ради, Роџер је у реклами омаловажио број најважнијих пехара.

„На који начин меримо величину? Бројем титула? Бројем освојених гренд слемова? Можда, Али не само њима. Неке ствари бројеви не могу да предоче. Бројке неће моћи да покажу да овај човек игра тенис лепше него што је то ико икада чинио. Бројке неће показати да је он најпоштованији спортиста на свету због своје елеганције на терену, али и ван њега. Истина је да, шта год вечна листа да покаже, његова легендарност може само да расте. Јер, временом ће заоставштина Роџера Федерера бити већа од било ког броја“, стоји у тексту који прати спорну рекламу.