Прочитај ми чланак

Власник Курира преко познаника тражио контакт Маринике Тепић

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић каже за портал Нова.рс да је власник Курира Игор Жежељ преко познаника покушао да је застраши да престане да прича о аферама и сумњивим трансакцијама Телекома, у оквиру којих је и његова куповина Курира.

Информацију о томе да власник Курира покушава да контактира са њом Тепић је најпре синоћ поставила на Твитеру:

Foto: YouTube/NewsmaxAdria

“Уместо што покушава да ме контактира преко емисара, Игор Жежељ боље да покаже јавно уговор како је купио таблоид Курир и од чијих 10 милиона евра!”.

У разговору за Нова.рс потпредседница ССП открива све детаље овог, како каже, очигледног покушаја застрашивања.

“Након скандала испред Телекома када ме је један од директора Телекома Драшко Марковић напао и отео микрофон, један познаник је позвао мог супруга и питао може ли власнику Курира Игору Жежељу да да мој број телефона, јер жели да ме контактира”, наводи Тепићева за Нова. рс.

Овај позив је, како каже, истог тренутка доживела као притисак да престане да говори о сумњивим трансакцијама Телекома.

“Нисам ни знала да се та особа познаје са Жежељем, али сам то доживела као притисак и наравно резолутно одговорила да не долази у обзир, штавише, да ме неће зауставити и да ћу наставити да се бавим темом куповине Курира нашим новцем из Телекома”, наводи даље Тепићева и истиче да је врло симптоматично то што иницијатива за некаквим разговором иде преко њеног супруга, иако новинари Курира, па сасвим логично и сам Жежељ, имају њен број телефона.

“Новинари Курира су увек били на мојим конференцијама од када се бавим овом афером, врло су активни и не видим шта то треба да ми се каже тајно, а да не сме да се пита јавно. За то не постоји ниједан једини резлог, али има много разлога да Жежељ објасни одакле му силни милиони евра за куповину таблоида Курир, како сам и написала на Твитеру”, закључује Тепић.

Да подсетимо, Тепићева је прошлог четвртка одржала конференцију за новинаре, на којој је покушала да говори о сумњивим трансакцијама у којима је Телеком 2018. године огромне суме новца издвајао за куповину ситних кабловских оператера. Исте године, под нејасним околностима, компанију Адриа Медиа Група купила је фирма Мондо Инц Игора Жежеља, дугогодишњег стратешког партнера Телекома и власника портала Мондо.рс, што је отворило сумњу да је Телеком неформални власник и издавача таблоида Курир и других издања Адриа Медиа Група.