Прочитај ми чланак

ДАНИЦА ДРАШКОВИЋ: Војо, Вук и ја смо увек ту за тебе!

0

danica-draskovic-vuk-draskovic-vojislav-seselj-foto-dado-dragana-1417207355-594252

Шешељ је болестан човек и жао ми је због тога. Вук и ја смо ту ако некако можемо да му помогнемо, рекла је Драшковићева.

Иако су годинама у свађи, кумови Вук Драшковић и Војислав Шешељ могли би ускоро да се помире, а главни „кривац“ за то била би супруга лидера СПО Даница Драшковић.

Наиме, она је лидеру радикала, који се недавно вратио из Хага, понудила сваку врсту помоћи.

– Шешељ је болестан човек и жао ми је због тога. Вук и ја смо ту ако некако можемо да му помогнемо – рекла је Драшковићева за Курир.

Током јучерашњег дана смо покушали да добијемо Шешељев коментар о томе како му се допада идеја о помоћи коју му нуди Даница, те да ли је спреман за обнову добрих кумовским односа са Драшковићима, али он није одговарао на наше позиве.

Иначе, ово није први пут да породица Драшковић на индиректан начин покушава да закопа ратне секире са Шешељем. Последњи пут је Даница то учинила пре три године, када је истакла како жели да лидер радикала буде пуштен из Хага, те да би јој било драго и да се обнови кумство и пријатељство између две породице.

– Зашто да не? Било би потпуно људски и нормално да се поново окупимо сви и макар попијемо кафу. Радо бих то учинила – поручила је тада Дана Драшковић.

Подсетимо, Вук Драшковић и Шешељ су 1989. заједно основали странку под називом Српска народна обнова. Међутим, врло брзо су се политички сукобили и странка се поделила. Ни током деведесетих нису били сложни, а Шешељ је нетрпељивост према куму најдетаљније приказао у књизи из 2000. године „Наркоманија Вука манитога“.

– Кад се нашмрче кокаина, он делује као храбар човек, а чим прође дејство, постаје кукавица. Људи који су га посећивали у затвору сведоче о његовим наркоманским кризама – писао је Шешељ. Ни Вук му није остајао дужан, па је тако неколико пута покушао да га испровоцира тврдњом да је он Хрват.

(Курир; Фото: Дадо Ђилас, Драгана Удовичић)