Прочитај ми чланак

БАСТАЋ: Кад сменимо власт, вратићемо центар Београда у првобитно стање

0

Председник општине Стари град Марко Бастаћ казао је да ће референдум на којем ће се грађани изјаснити о радовима у центру Београда бити расписан данас и одржан до 16. јуна, додајући да ће све вратити у првобитно стање када буду сменили актуелну локалну власт.

Бастаћ је новинарима у опозиционој „Слободној зони“ у Београду навео да верује да ће се грађани изјаснити против радова и обећао у име своје Странке слободе и правде да ће они „све вратити првобитно стање када буду сменили актуелну бахату и корумпирану градску власт“.

„Сви ови радови се спроводе без консултације са грађанима и струком“, рекао је Бастаћ и додао да ће сви грађани општине Стари град моћи да се изјасне о радовима у центру града.

Он је рекао да ће референдумска питања грађанима бити да ли су за то да се гради жичара на Калемегдану, да ли су за то да се укине тролејбуски саобраћај у центру града и да ли су за то да без консултације са грађанима градска власт настави да раскопава и окупира град Београд.

„Ситно политиканство је нешто што спроводи Српска напредна странка (СНС) у овом тренутку“, рекао је Бастаћ на наводе шефа одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда да је „референдум Општине Стари град ситно политиканство“ и додао да се СНС највише плаши шта ће грађани рећи.

Он је навео да СНС на све могуће начине покушава да спречи одржавање референдума. Бастаћ је новинарима показао цртеж пројекта реконструкције Трга републике истакнутог на грађевинској табли и навео да се из приложеног види да неће бити саобраћаја на том тргу.

Он је упитао градску власт како ће изгледати саобраћај у наредном периоду, да ли ће бити укинут тролејбуски саобраћај и када је почетак тих радова и рок да они буду завршени, као и колико ће коштати „тај експеримент заменика градоначелника Горана Весића“.

„Овај пројекат није у сагласју са оним што прича вечити заменик Весић Горан и најновији архитекта Стојчић, од тога да кроз центар пролазе аутобуси, до тога да ће ићи трамваји, а можда некоме падне на памет да ће ићи и запрежна возила“, рекао је Бастаћ и додао да ће грађани морати да плате експеримент који спроводи локална власт.