Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Идемо код Јутке у Брус, па у Коридоре код Бабића…

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију (СзС) у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је Скупштина општине Гроцка констатовала оставку Драгољуба Симоновића на место председника те општине.

„Добили смо информацију да је његова оставка констатована, да више није председник општине Гроцка. Задовољни смо тиме али његова права дестинација мора бити Забела“, рекао је Јовановић новинарима испред зграде општине Гроцка.

FOTO: DVERI

Јовановић је рекао да Симоновић, који је оптужен да је налогодовац паљења куће новинара Милана Јовановића, данас политички одговора и да се нада да ће одговарати и кривично.

Испред зграде Скупштине општине Гроцка окупило се и неколико десетина симпатизера Српске напредне странке (СНС) који узвикују пароле попут: „Бошко, фашисто“, „Где су вам тестере“, „Лопови, лопови“, итд.

„Довели су ове људе као подршку човеку који се бавио криминалом у својој општини и који је преко полицајца наручивао убиство Милана Јовановића. Срам било одборнике владајуће већине који га већ два месеца смењују“, казао је Јовановић.

Председник Левице Србије и један од лидера СзС Борко Стефановић оценио је да је „велика срамота“ што је Српска напредна странка „довела људе из Смедерева“ да, како је рекао, „бране“ председника општине Гроцка.

„Џаба му људи запослени у јавно-комуналним предузећима које су у радно време довели овде да га бране. Срећни смо што смо сви заједно допринели да тај човек више није председник општине. Ово је за нас почетак његовог кривичног пута који ће се завршити тамо где му је место, иза решетака“, казао је Стефановић.

Коментаришући истовремено окупљање симпатизера СНС испред зграде општине Гроцка, лидер покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је да је то „увод у неку врсту братоубилачког рата“ и потврда да председник Србије Александар Вучић „жели сукобе“ измедју грађана.

„То никада нико није радио. Једино је наш скуп пријављен а овде нема полиције. Јасно је да Вучић жели сукобе измедју градјана, то вам говори да дефинитивно није нормалан. Ако је оставка Симоновића констатована, ми смо задовољни и мирно ћемо се разићи. Ми нисмо овде због насиља, тражимо амо елементарне демократске услове док Александар Вучић не жели мир“, рекао је Обрадовић.

Он је оценио да Србију чекају „турбулентна времена“.

„Следећи кога ћемо посетити је Милутин Јеличић Јутка у Брусу, па идемо у Коридоре Србије код Зорана Бабића, па у Суботицу код Богдана Лабана, код Жељка Митровића у Пинк и тако редом, до Вучића, док не поднесе оставку“, казао је председник Покрета Двери.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!