Прочитај ми чланак

ЛУТОВАЦ И ЗЕЛЕНОВИЋ: Власт у страху, протести добијају на снази

0

Председник Демократске странке Зоран Лутовац и председник општине Шабац Небојша Зеленовић оценили су данас да после упада демонстраната у Радио телевизију Србије протести нису изгубили легитимитет, већ да су добили нову снагу.

Лутовац и Зеленовић, који су међу лидерима Савеза за Србију (СзС), рекли су за телевизију Н1 да је за упад на РТС најодговорнији председник државе Александар Вучић и да се зато тражи његова смена, јер „када би јавни сервис месец дана радио поштено, Вучић не би имао никакву шансу на изборима“.

„Протести се не заустављају нити се смањује број људи који долазе, сваки дан стижу позиви да говоримо на протестима у разним градовима, и ово мора да произведе промену“, истакао је Зеленовић и додао да је то „културна револуција“.

„На поштеним изборима Вучић нема никакву шансу“, казао је Зеленовић.

На питање да ли лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић постаје главни организатор протеста, Лутовац је рекао да је то медијски спин који хоће да убаци причу да се Обрадовић намеће.

Ако је Обрадовић „био први који је ушао тамо“, нормално је и да их он позове да се повуку, рекао је Лутовац и додао да је „нормално да ако он може да контролише оне који су најнезадовољнији и склони екстремизму, да он највише на њих може да утиче, али одлуке око тога ко ће коју улогу да преузме доносимо у Савезу“.

Зеленовић и Лутовац су осудили јучерашња хапшења, оцењујући да су „дечаци последњи пут били тако хапшени у време Слободана Милошевића“.

Лутовац је рекао да ће даљих сукоба са полицијом бити једино ако полиција добије такво наређење.

„Али нико од грађана не треба да се осети угрожено. Они хоће да прикажу лажну слику о насилним протестима, од демонстраната нико није хтео ни да згази цвет“, рекао је Лутовац.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!