Прочитај ми чланак

Зеленовић: Протести у Новом Саду се настављају, СНС чини све да их заустави

0

Посланик "Заједно" у Скупштини Србије Небојша Зеленовић демантовао је да ће протести против насиља у Новом Саду бити обустављени.

На данашњој конференцији за медије у Народној скупштини, где је саопштена нова рута и време београдских протеста, на питање репортерке Н1 о протестима у Новом Саду, Зеленовић је рекао да је вест о паузи до јесени – медијски спин.

„Ако постоји неко коме у овом тренутку не одговорају протести, то је власт. И они ће учинити све што могу да склоне људе са улице и зауставе протесте. Ово што су урадили са медијским спином у Новом Саду је само још један покушај да се умање протести у том граду. Колеге из Новог Сада су нас обавестиле да су то већ демантовале и да ће здружени градски одбори одржати конференцију за медије и објавити све како јесте. Не да се протести заустављају, него се итекако настављају у Новом Саду и у свих других 30 градова у Србији“, рекао је Зеленовић.

Новосадска опозиција се још није званично огласила саопштењем.

Како 021.рс раније објавио, одлука о обустави протеста донета је у уторак на састанку представника опозиције и грађанских покрета.

Састанак опозиционара је био кратак и углавном се свео на гласање о прекиду протеста. Поједини опозиционари су навели да би ово могла да буде само „летња пауза за годишње одморе“, те да се протести наставе на јесен, али до краја није заузет заједнички став о томе.
На могућност наставка протеста на јесен указао је и секретар Градског одбора Заједно Младен Цвијетић. Он каже да је одлука донета већином гласова представника више од десет опозиционих странака и грађанских покрета.

Према његовим речима, због временских прилика и због тога што је опала енергија грађана, разматраће се пласирање идеје „Србија против насиља“ у другим облицима.

„Гледаћемо да се ‘Србија против насиља’ у Новом Саду пласира у неким другачијим форматима како бисмо сачували ватру за време када се протест буде вратио на ноге и када се људи буду вратили на улици у респектабилном броју. Очекујемо да то буде на јесен, у септембру или октобру“, наводи Цвијетић.