Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ И ЂИЛАС се обраћају у холу РТС: Позивамо све грађане Србије да дођу овде

0

Позивамо цео Београд, све грађане Србије да дођу вечерас испред РТС-а! Овај тренутак, овај дан смо чекали - поручили су опозиционари испред протеста "Један од пет милиона". Пратите уживо на порталу Србин.инфо https://www.youtube.com/watch?v=QaD84u8PQL4

-Не идемо из зграде РТС-а док се не обратимо УЖИВО народу! Остаћемо овде, тражимо оставке Вучића, Бујошевића и свих одговорних. После полицијског и војног синдиката, и обезбеђење РТС-а се вечерас ставило на страну народа! Прошло је седам година дикатуре – рекао је Обрадовић у холу РТС-а.

Бошко је поручио министру полиције Небојши Стефановићу и Александру Вучићу да им не пада на памет да се обрачунавају са својим народом и да ће грађани Београда вечерас ослобидити РТС!

– Ако крену на свој народ, то ће бити једина одговорност Стефановића, Вучића и Драгана Бујошевића, који се са државним врхом договорио да крене на грађане – рекао је Обрадовић.

Драган Ђилас је нагласио да је народ спонтано ушао у зграду РТС-а.

-Нисмо организовано ушли, већ је народ спонтано ушао. Погледајте, сви су мирни, нико није дошао да направи било какву штету, само тражимо наша права – изјавио је Ђилас.

Јелена Анасоновић је такође у згради РТС-а, изјавила је да су испред зграде полиција малопре претукла једног од организатора протеста и групу младих људи.

Обрадовић је изјавио да су полицијаци ИСПРАЗНИЛИ ЗГРАДУ РТС-А од протестаната, све спратове осим оног где су челници опозиције, народни посланици и новинари.

Незванично, поједини протестантни су повређени том приликом, и то од стране полиције, изјавила је Јелена Анасоновић која моли полицију да стане на страну народа, као што су стале њихове колеге из полицијског синдиката.