Прочитај ми чланак

СЕЋАЊЕ НА ШАБАНА КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА: „Краљу, ти седи, нема разлога да лежиш!”

0

Како се Шабан Шаулић нашао усред најопасније ситуације на гастарбајтерској свадби где се опасно пуцало.

Данас нас је у 68. години живота напустио краљ народне музике Шабан Шаулић, а од његовог живота неодвојиве су разне ситуације и анегдоте, међу којима и једна изузетна опасна.

Шабан Шаулић који је данас изгубио живот у саобраћајној несрећи певао је своје највеће песме на једној гастарбајтерској свадби у Немачкој када су нападачи изненада улетели у ресторан.

– Неколицина нападача упала је на свадбу и одмах су почели да пуцају из “хеклера“. Испалили су неколико метака у сали. Завладала је тишина. Били смо потпуно шокирани – препричавао је Шабан. Он је објаснио и да је један од нападача тада повикао:

“Сви доле. Вадите паре, сатове и телефоне.”

Њих четворо је, према певачевим речима, контролисало госте док су остали стајали испред ресотрана како би брже побегли. Нападачи су окружили Шабана и његове колеге, а потом су њему рекли да може да устане.

– Човек је стајао иза мене и рекао ми: “Краљу, ти седи! Ти немаш разлога да лежиш, седи и уживај, тебе поштујемо”. А ја сам помислио: “Јој, ако седнем, први ћу добити метак у леђа”. Нисам им чак ни захвалио, преплавио ме је страх, ипак је то оружје – препричавао је касније Шабан.

Краљ музике има необичну биографију. Он се неколико пута сусретао са опасним ситтуацијама. У Бечу су покушали да га убију.

– Неколико пута сам пропутовао планету. Доживео сам и лепе и ружне ствари. Свашта се дешава у овом мом послу… Најгоре је било када су ме, пре 15 година, у мрачном хаустору у Бечу дрогирани клинци изболи ножем и изударали оним металним боксером. Било је језиво. Гледао сам смрти у очи. Тако избоден и крвав, попео сам се, и данас се сећам, уз 73 степеника, позвао пријатељицу која се, на срећу, одмах јавила и обавестила Хитну помоћ. Док су ме шили у болници, рекли су да бих умро да сам стигао само пола сата касније, јер бих искрвавио. Никада нисам сазнао шта се заправо десило, прича се да ме је типовао неки кафеџија што нисам певао код њега, него код његовог конкурента. Чуо сам да је платио 3.000 тадашњих марака да ме пребију и избоду ножем. И данас се најежим када ме у кафани неки клинац тресне по рамену и каже ми: „Шабане, ајде да певаш.“ Појединци се понашају бахато, као да могу да те купе за шаку долара – испричао је он.

 

Шабан је за живота имао и зачепљење трбушне аорте и иако су се плашили да неће преживети, није се дао.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!