Прочитај ми чланак

Сахрањен Бора Дрљача: Крајишници певали на испраћају

0

Певач народне музике Бора Дрљача, који је након дуге и тешке болести преминуо 11. октобра у 80. години, сахрањен је данас на Новом Бежанијском гробљу поред своје прве супруге Верице, која је настрадала одузевши себи живот.

На испраћају на вечни починак Боре Дрљаче окупила се његова породица као и велики број пријатеља и колега.

Међу првима су стигли уплакани Ера Ојданић и Вера Матовић са мужем, затим и Маринко Роквић, Жељко Шашић, Баја Мали Книнџа, Ћана, Гоца Лазаревић, Драган Којић Кеба…

С обзиром на мере предострожности због пандемије коронавируса, сви присутни су под заштитним маскама.

Борин син Владимир се обратио пред присутнима:

“Нека почива у миру са нашом мајком. Опрости нам, тата, ако нешто нисмо добро урадили”, рекао је он над очевим гробом.

Током укопавања поред Бориног гробног места крајишници обучени у народну ношњу певали су стихове песме “Нема раја без роднога краја”.

Ера Ојданић, колега и пријатељ преминулог Боре, загрлио је сандук с Дрљачиним посмртним остацима изговоривши “Пријатељу мој, волећу те до краја живота”.

“Мислила сам да је Бора добро. Нисам знала да је био болестан. Жао ми је што се нисмо чули пре његове смрти”, рекла је певачица Нада Топчагић за Нова.рс.

“Бора ће остати упамћен као велики уметник. Била ми је част што сам сарађивао с њим. Ово је велика туга за нашу естраду. Биће остати упамћен као великан”, изјавио је Баја Мали Книнџа.

Бора Дрљача је рођен 29. августа 1941. године у селу Доња Суваја, у општини Босанска Крупа. Стекао је статус Истакнути уметник и добио је награду за животно дело. Снимио је преко 50 носача звука на којима се налази око 400 песама. Продао је преко пет милиона плоча и касета. Наступао је по целом свету, а највише у Америци, Канади, Аустралији и западној Европи.