Прочитај ми чланак

КО ЈЕ ВОЗИО И УБИО ЖЕНУ Бабић каже да је био само сапутник; Где је снимак?

0

Поставља се питање како је само Бабић као сапутник повређен (има повреде карактеристичне за возача при јаком фронталном удесу), док је ухапшени возач (без пуног имена и презимена) такође и без икаквих озледа? Такође, службени возач обично иде уз службени аутомобил, а Основни суд је потврдио медијима да је Бабић удес имао у аутомобилу у власништву бугарске фирме која ради део деонице на Коридору, дакле у питању није службени аутомобил Коридора или Министартсва...

Поставља се и питање због чега надлежни не објаве снимак несреће, с обзиром да постоје камере на свакој наплатној рампи, ако је истинита верзија министра полиције Небојше Стефановића о службеном возачу који суманутом брзином удара у аутомобил испред (док Бабић спава на задњем седишту)…

Директор Коридора Србије Зоран Бабић саопштио је после министра Небојше Стефановића да подноси неопозиву оставку на ту функцију због саобраћајне несреће у којој је једна особа погинула.

„Изгубљен је један људски живот. За мене као човека сасвим довољно да више не обављам функцију на којој сам затечен у моменту тешке несреће. Иако сам био само сапутник, за мене као човека, то је довољан разлог да више не обављам функцију вршиоца дужности директора Коридора Србије“, навео је Бабић у саопштењу.

Он је рекао да су безбедност и сигурност били његови циљеви, и да је то „потпуно јасан мотив“ да поднесе неопозиву оставку.

„За мене као напредњака, као функционера странке чији је председник Александар Вучић, није потребан никакав позив, никаква наредба. Знање, али и морал, одговорност и пре свега људскост и честитост, особине су које у сваком од нас тражи наш председник. И не треба да ми каже било шта. Ако ме је предложио на функцију, онда знам шта ми је чинити“, додао је Бабић, који јуче није био баш толико „честити и моралан“ већ је одмах након несреће у којој је усмрћена жена у рекао новинарима да ће их још гњавити (као високи политички функционер).

Бабић је навео у саопштењу и да је то разлика коју прави СНС, вођена Александром Вучићем, у друштву и држави. „Нама се не наређује, ми знамо шта треба да чинимо“, закључио је напомињући да „председнику, странци и Србији стоји на располагању“.

Раније данас министар полиције Небојша Стефановић саопштио је да ће директор „Коридора Србије“ Зоран Бабић поднети оставку због саобраћајне несреће која се догодила у Дољевцу, а у којој је једна особа погинула. Раније данас објављено је да је ухапшен Бабићев возач због сумње да је изазвао несрећу.

Возило у којем се налазио Бабић је у власништву бугарске компаније која изводи радове. Из Коридора Србије демантовали су да се то (приватно) возило кретало под ротацијом и „блинкерима“, иако очевици тврде супротно.