Прочитај ми чланак

ШТЕПАНЕК: Новака је пробудио Агасијев и мој одлазак

0

То је морало да се деси, а ми смо и даље пријатељи. Маријан је раније био са њим 10 година и кључан је за Новаков тим - рекао је некадашњи тренер најбољег тенисера на свету

Српски тенисер Новак Ђоковић надмашиће рекорд Роджера Федерера од 20 грен слем трофеја, сматра његов бивши тренер Радек Штепанек.

Ђоковић је до сада освојио 14 најзначајнијих титула, исто као и Пит Сампрас, а испред њега су само Рафаел Надал (17) и Федерер.

– Новак може да достигне главни циљ од преко 20 титула на грен слемовима. Мислим да ће успети – рекао је Степанек за „Теннис wорлд“.

Штепанек, који је кратко радио са Ђоковићем у периоду од новембра 2017. до априла 2018, признао је да се све променило од повратка тренера Маријана Вајде.

– Агасијев и мој одлазак су га пробудили. То је морало да се деси, а ми смо и даље пријатељи. Маријан је раније био са њим 10 година и кључан је заНоваков тим. Ђоковић може још да напредује.

Баш од повратка Вајде српски ас се вратио у форму и освојио трофеје на Вимблдону и УС Опену, као и Мастерсе у Синсинатију и Шангају.

– Резултати на трави јасно су показали да се у њему нешто променило. После победе против Нишикорија у четвртфиналу Вимблдона схватио сам да освојити турнир. Много је ојачао на менталном нивоу – закључио је Чех.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!