Прочитај ми чланак

ЕВРОКУП: Прорадио “вулкан“ у “Пиониру“, велики преокрет Партизана!

0

Сјајном игром у другом полувремену Партизан направио преокрет против Зенита и остварио прву победу у Еврокупу ове сезоне.

Кошаркаши Партизана савладали су вечерас, пред више од шест хиљада гледалаца у дворани “Александар Николић“ екипу руског Зенита резултатом 89:82 у утакмици другог кола Еврокупа.

Ово је први тријумф црно-белих у новој сезони овог такмичења, после стартног пораза на гостовању италијанском Тренту.

Екипа Зенита је у Београд допутовала са само десеторицом играча у ростеру, од којих је Гал Мекел тек јуче постао члан овог клуба, а без повређених Арманда, Џенингса и Карасева, док Партизан и даље не може значајније да рачуна на капитена Новицу Величковића, иако је и вечерас био у саставу црно-белих.

Почетак меча припао је гостима. Партизан је повео преко Вање Маринковића, а онда Зенит прави серију 10:0 и стиче прву осетнију предност на овој утакмици.

После тајм-аута Ненада Чанка, Партизан успева да ухвати ритам и смањи на само два поена заостатка, али то је било кратког дана, гости врло брзо враћају предност од око седам поена разлике.

Крајем прве и почетком друге четвртине, Партизан на крилима Вање Маринковића успева да поново ухвати резултатски прикључак и да други пут поведе од почетка меча – 26:24. Али, црно-бели су играли по систему “топло-хладно“, па финиш другог квартала опет припада Зениту, који на полувреме одлази са седам поена разлике – 46:39.

Трећа четвртина била је убедљиво најбољи део Партизанове игре у овој утакмици. Иако су гости почетком ове деонице стигли и до “плус девет“ – 51:42, црно-бели су заиграли много боље у одбрани, поготово Загорац и Николић и разлика је почела да се топи.

Из сјајне одбране, Загорац је погодио пар лаких поена, потом и тројку, а прецизан ван линије 6.75 био је и Џок Лендејл, па је Партизан убрзо прешао у вођство, а серија домаћих на крилима навијача постајала је све дужа.

Тако се стигло до 21:4 у корист Партизана у овом делу игре, за вођство од 63:55, после поготка Алексеја Николића.

Нажалост, после неколико измена у финишу треће четвртине, Партизан поново дозвољава серију ривала и до краја овог дела игре Зенит успева да серијом 8:0 стигне до изједначења – 63:63. Уз то, Ђорђе Гагић је у последњим секундама трећег квартала направио две личне грешке, укупно четири.

Последња четвртина донела је неизвесну, драматичну борбу, екипе су се смењивале у вођству, Банџа Си је постигао неколико важних поена са линије пенала, а поенима Гагића Партизан на два минута до краја стиже до пет поена предности – 83:78.

После неискоришћеног напада гостију, Гагић је изнудио прекршај, а онда пентирао за 85:78, минут и по пре краја.

Зенит до краја није имао одговор и велико славље у “Пиониру“ је могло да почне.

Најефикаснији у Партизану били су Загорац и Лендејл са по 16 поена и по пет скокова, а Загорац је уписао и шест асистенција. Маринковић, Гагић и Си су се зауставили на по 12, а Алексеј Николић 11 поена.

У Зениту, Џерод Јутоф 25 поена, Рејнолдс 16 поена. Скраб је уписао 14, а новајлија Гал Мекел 12 поена и 10 скокова. Српски репрезентативац Марко Симоновић уписао је четири поена, три скока и две асистенције, али уз шут за три поена 0/4.

У следећем колу Партизан гостује Валенсији, 17. октобра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!