Прочитај ми чланак

ДВЕРИ НАСТАВЉАЈУ СА ОБЕЛЕЖАВАЊЕМ НЕДЕЉЕ ПОРОДИЦЕ широм Србије

0

Породичне скупове и друге активности су до сада имали одбори Двери на Вождовцу, у Пожеги, Књажевцу, Зајечару, Бајиној Башти, Ивањици, Бору, Чукарици, а у плану су и у другим местима широм Србије.

Двери су на Вождовцу, у недељу 13. маја, организовале Породични дан и спортску и ликовну радионицу за децу под називом „Моја породица, наша срећа“.

У Зајечару и Књажевцу смо, уз породичну шетњу 15. маја на Светски дан породице, општинским властима поново уручили предлог Породичне декларације којом би се Књажевац и Зајечар обавезали на низ конкретних мера у корист породице.

Пожега је „Недељу породице“ обележила дељењем балона и летака „Србија пријатељ породице“ са конкретним мерама породичне политике коју предлажу Двери, као и забавним активностима за најмлађе суграђане, уз присуство чланице Председништва Гордане Маринковић-Савовић.

Одбор Двери у Бајиној Башти је прикупио новац за куповину две тоне цемента за изградњу породичне куће за Матиће у селу Јагостица.

У Ивањици ће се представници Двери, на челу са чланом Председништва, Милованом Јаковљевићем данас окупити како би разговарали са суграђанима и поделили летке са мерама породичне политике, у Бору у 18 часова, на почетку корза (код кружног тока) почиње породична шетња, а породични скуп се у вечерњим часовима одржава и у београдској општини Чукарица.

Активности се настављају и у другим местима широм Србије, а Недељу породице завршавамо великим породичним скупом у Београду у недељу 20. маја у 13 часова на Тргу Републике.