Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ПРЕДЛОЖИЛИ ДЕКЛАРАЦИЈУ о ГМО у Скупштини Србије

0

Народни посланик Двери, проф. др Миладин Шеварлић предложио Народној скупштини Декларацију о ГМО и позвао грађане на скуп за Србију без ГМО 19. маја у 11 часова на Тргу Републике у Београду.

Народни посланик Двери проф. др Миладин Шеварлић предложио је у Народној скупштини Републике Србије кровну Декларацију о генетички модификованим организмима и производима од  ГМО, а од председнице владе Ане Брнабић добио је негативно мишљење  и упозорио је да је добио информације да је у припреми нови закон којим ће се либерализовати тржиште за увоз и промет ГМО и производа од ГМО и то по хитном поступку и без јавне расправе, што би заиста представљало неприхватљиву ситуацију.

Он је подсетио да је у 136 општина од стране преко 6.000 одборника једногласно усвојена Декларација о ГМО, којом се забрањује увоз, прерада , промет и узгој ГМО и производа од ГМО.

Професор Шеварлић је позвао народне посланике да подрже ову декларацију, јер како каже ми имамо обавезу да сачувамо земљу наших предака и за нашу децу, без ГМО. Он је упозорио да ће наши пољопривредници евентуалним променама закона о ГМО добити изразито нелојалну конкуренцију.

Шеварлић је најавио да ће у суботу 19. маја у 11 часова у већем броју градова, Новом Саду, Београду, Крагујевцу, Параћину, Пријепољу, бити одржан скуп за Србију без ГМО, и позвао све грађане да се придруже скуповима.

Информативна служба Двери